Preşedintele Donald Trump a felicitat echipa feminină de fotbal a SUA, care a cucerit în Franţa al patrulea titlu mondial, la două ore după finala cu Olanda, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Felicitări echipei feminine americane de fotbal pentru câştigarea Cupei Mondiale. Extraordinar meci, palpitant. America e mândră de voi, toate", a scris Trump, la două ore după finala de la Lyon, informează lesoir.be.

Soţia preşedintelui, Melania Trump, a felicitat naţionala SUA imediat după finala cu Olanda.

Înaintea turneului final, jucătoarea Megan Rapinoe a declarat că nu va merge la Casa Albă dacă echipa feminină de fotbal a SUA va câştiga Cupa Mondială.

"Nu voi merge la nenorocita de Casă Albă. Mă îndoiesc că vom fi invitate", a declarat Rapinoe, care este şi unul dintre căpitanii echipei de fotbal a SUA.

Megan Rapinoe este prima sportivă care s-a alăturat lui Colin Kaepernick, jucătorul de fotbal american care a dat startul mişcării de protest a sportivilor americani la intonarea imnului SUA la meciuri, criticată dur de Donald Trump.

Preşedintele american i-a răspuns lui Rapinoe că mai întâi să câştige trofeul şi apoi să vorbească.

"Megan ar trebui mai întâi să câştige apoi să vorbească. Megan nu ar trebui să arate niciodată lipsă de respect faţă de ţara noastră, de Casa Albă şi de drapelul nostru", a scris Trump, tot pe Twitter.

Reprezentativa Statelor Unite ale Americii a câştigat Cupa Mondială la fotbal feminin, duminică, impunându-se cu scorul de 2-0 în finala cu Olanda, disputată la Lyon.

Golurile au fost marcate de Rapinoe ’61 (penalti) şi Lavelle ’69.

SUA a mai câştigat CM la fotbal feminin în 1991, 1999 şi 2015.

La ediţia din acest an, medalia de bronz i-a revenit Suediei, care a învins cu scorul de 2-1 Anglia, în finala mică.

Cu 19 reuşite, naţionala SUA a stabilit în acest an un record de goluri marcate la o ediţie a CM de fotbal feminin.