Naționala Under 21 a României a fost la 45 de minute distanță de o finală istorică la Campionatul European de tineret, după ce a avut 2-1 la pauză cu Germania, campioana en-titre. O primă repriză cu un Pușcaș în mare formă, cu două goluri (26' - penalty, 44') și o ocazie uriașă ratată în finalul primei reprize care cel mai probabil ar fi schimbat total soarta meciului. A doua parte a fost însă dominată de nemți. Un gol al lui Waldschmidt (51') dintr-un penalty comis de Ianis Hagi le-a tăiat elanul tricolorilor. Când toată lumea se pregătea de prelungiri, Germania a ucis orice speranțe: două goluri în patru minute (Waldschmidt 90', Amiri 90+4').

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Germania - România 4-2

Au marcat: Amiri 21', 90+4', Waldschmidt 51' (penalty), 90'/ Puşcaş 26' (penalty), 44'

  • Germania va avea șansa să își apere trofeul cucerit în 2017, urmând să evolueze în finală cu Spania, care a trecut de Franța, scor 4-1. Francezii au deschis scorul în minutul 16, dintr-un penalty transformat de Mateta. Spaniolii au marcat apoi de patru ori, prin Roca 28', Oyarzabal 45+5' (penalty), Olmo 47' şi Mayoral 66'.

Desfășurarea livetext a semifinalei Germania vs România:

Se aude fluierul de final. Romania isi incheie aventura la Campionatul European de tineret, dupa 2-4 cu Germania!Jucatorii lui Mirel Radoi au avut 2-1 la pauza,au fost 45 de minute distanta de calificarea in finala, insa repriza a doua le-a apartinut nemtilor.

90+4' Gool Germania! Amiri executa o lovitura libera de la 18 metri si il invinge pe Ionut Radu! Germania - Romania 4-2. Jucatorii lui Mirel Radoi sunt cu ochii in lacrimi.

90+3' Pascanu il trage de tricou pe Nmecha la marginea careului si vede cartonasul rosu! Este lovitura libera pentru Germania!

90+3' Ultima schimbare in echipa Germaniei: iese Dahoud, intra Koch.

90' Cinci minute de prelungiri. Cinci minute de speranta pentru Romania!

90' Gool Germania! Waldschmidt îi aduce în avantaj pe nemți cu un sut pe jos dintr-o lovitura libera. Germania - Romania 3-2.

88' Nmecha este faultat la marginea careului de Pascanu. Jucatorul Romaniei vede cartonasul galben.

88' Stefan Kuntz face a doua schimbare: iese Eggestein, intra Maier.

Inca trei minute pana la finalul timpului regulamentar.

86' Nedelcearu este depasit de o minge, care ajunge la Nmecha. Acesta scapa singur in fata portii, dar il copiaza pe coechipierul Waldschmidt. Sutul sau este complet ratat dintr-o pozitie ideala.

83' Tot mai multe greseli in apararea tricorilor. Ionut Radu are o interventie excelenta la un sut al lui Amiri, mingea ajunge insa la Waldschmidt, care trage pe langa cu toata poarta goala in fata! Ce noroc a avut Romania la aceasta faza! O ratare incredibila a golgheterului de la Euro!

82' Dahoud incearca un sut din afara careului, insa balonul se duce mult peste poarta lui Radu.

79' Prima schimbare in echipa Germaniei: iese Neuhaus, intra Nmecha.

75' Ianis are varianta unei pase spre Man, aflat singur in partea dreapta, dar alege sa suteze cu dreptul si rateaza tinta.

71' Ocazie pentru Germania! Öztunali intoarce foarte bine in careu pentru Waldschmidt, insa atacantul german suteaza pe langa poarta.

69' A doua schimbare in tabara tricolorilor: iese Cicaldau, intra Ciobanu.

67' Romania pleaca pe contraatac, Puscas il vede pe Ianis in flancul drept, insa pasa este mult prea puternica. Jucatorul Viitorului incearca sa tina mingea in teren, dar acorda aut pentru nemti.

66' Un moment mai slab in jocul nationalei noastre. Germania ajunge cu lejeritate in preajma careului nostru. Neuhaus suteaza pe jos de la marginea careului, dar mingea nu prinde spatiul portii.

62' Öztunali trage de la marginea careului de 16 metri, mingea se duce mult peste poarta aparata de Ionut Radu.

60' Romania sta mai bine la capitolul posesie: 56% vs 44%.

58' Inca un corner pentru Germania. Baumgartl loveste cu capul, dar defensiva noastra reuseste in cele din urma sa respinga balonul in aut.

55' Mirel Radoi efectueaza prima schimbare: iese Ivan, intra Coman.

51' Gool Germania! Waldschmidt il invinge pe Ionut Radu de la 11 metri. Portarul Romaniei a plonjat in partea stanga, cea in care a sutat atacantul german, dar nu a putut evita golul. Germania - Romania 2-2.

49' Prima lovitura de colt pentru Germania in aceasta partida. Mingea este respinsa din careu, ajunge la Dahoud, care inainteaza si este impins apoi de Ianis Hagi. Este penalty pentru Germania! Ianis Hagi primeste si cartonasul galben.

47' Tah nu poate sa il opreasca pe Puscas decat prin fault si vede cartonasul galben. Se anunta o faza periculoasa pentru poarta Germaniei!

46' Baluta pierde mingea, dar tot el revine si opreste excelent un contraatac al Germaniei.

46' A inceput repriza secunda.

Israelianul Orel Grinfeld fluiera finalul primei reprize. Romania o conduce cu 2-1 pe Germania, campioana en-titre!

45+4' Ocazie uriasa pentru Romania! Puscas a fost aproape de hat-trick dupa o centrare excelenta a lui Ianis Hagi. Lovitura de cap a lui Puscas a fost respinsa incredibil de Nubel. Ce reflex al portarului german!

45+2' Cicaldau incearca un sut de la distanta, insa mingea se duce peste poarta nemtilor.

45' Se arata 6 minute de prelungiri pentru prima repriza.

44' Gool Romania! Ianis inventeaza o pasa de geniu pentru Ivan, de la mijlocul terenului. Atacantul de la Rapid Viena centreaza perfect in careu, iar Puscas inscrie cu capul, fara nicio sansa pentru Nubel. Romania conduce cu 2-1 campioana en-titre.39' Inca o lovitura de colt pentru Romania, de data aceasta de pe partea dreapta. Ianis este executantul, dar Tah se inalta si respinge cu capul in aut.

36' Ivan primeste cartonas galben!

35' Öztunali il gaseste perfect in careu pe Waldschmidt (golgheterul competitiei), dar acesta da pe langa minge.

34' Baluta pierde o mingea la 30 de metri de poarta lui Radu, nemtii profita si pun pericol. O balbaiala in careul nostru, dar pana la urma scapam la aceasta faza.

33' Stefan patrunde in careu pe partea stanga, centreaza, dar mingea se opreste in bratele lui Nubel. O perioada excelenta pentru jucatorii lui Radoi.

32' Pauza de hidratare. Caldura este un adevarat inamic pentru jucatorii celor doua formatii.

30' Tricolorii au prins incredere. Tot mai multe actiuni in preajma careului advers.Inca un corner pentru Romania, Ianis executa, se incearca o schema, dar nemtii reusesc sa respinga. Mingea ajunge la Baluta, care trage in forta si il pune in dificultate pe Nubel.Puscas este in apropiere, dar nu reuseste sa ridice mingea peste portarul Germaniei.

27' Gool Romania! George Puscas trage in partea stanga a lui Nubel, portarul Germaniei ghiceste partea, dar mingea intra in plasa. Germania - Romania 1-1.

Da! Este penalty pentru Romania! Baumgartl vede cartonasul galben!

24' Incredibil! Puscas trimite in bara dintr-o pozitie ideala! La faza precedenta, Baumgartl a avut o intrare dura asupra lui Ianis Hagi. Meciul este oprit, arbitrul merge la marginea terenului pentru a verifica faza.

21' Gool Germania! Manea rateaza incredibil un sut din interiorul careului, nemtii recupereaza si pleaca pe contraatac. Amiri traverseaza toata jumatatea noastra de teren, trece lejer de jucatorii nostri si marcheaza cu un sut pe jos de la marginea careului de 16 metri. Germania - Romania 1-0.

19' Öztunali este gasit liber la coltul din dreapta al careului de 16 metri, inainteaza si suteaza cu stangul la coltul scurt. Ionut Radu retine cu ceva emotii.

13' Ianis executa cu dreptul o lovitura libera de pe partea stanga. Germanii resping. Minute bune pentru tricolori, nemtii nu au mai iesit din propria jumatate de teren.

11' Romania are primul corner al meciului. Ianis Hagi executa foarte bine, Puscas se inalta si loveste cu capul, insa nemtii reusesc sa scoata balonul din propriul careu.

8' Öztunali suteaza din interiorul careului, dar Baluta este la locul potrivit si indeparteaza pericolul.

7' Dahoud primeste in careu, incearca sa suteze, dar defensiva noastra este la post.

6' Manea trimite o centrare care il viza pe Cicaldau. Nübel iese si retine fara probleme.

4' Baluta recupereaza foarte bine din fata lui Öztunali si opreste o faza care se anunta periculoasa. Debut linistit de partida, cele doua formatii se tatoneaza, ritmul este unul scazut.

Atmosfera superba creata de suporterii romani. "Romania, Romania, ole, ole, ole" rasuna pe arena din Bologna.

1' A inceput meciul. Germania a avut lovitura de start.

Tribunele de pe Stadio Renato Dall'Ara nu s-au umplut deocamdata. Sunt foarte multe locuri neocupate.

Se intoneaza cele doua imnuri. Intregul stadion canta "Desteapta-te romane". Un moment special, mandrie, emotie si dorinta de victorie!

"Băieți, e momentul nostru. Concentrați-vă!", le-a spus Ionuț Radu coechipierilor săi pe tunelul de la vestiare.

FOTOGALERIE Germania vs România

Sursa foto: uefa.com

Mai puțin de 30 de minute până la startul semifinalei dintre Germania și România. Cele două formații se află la încălzire.

Suporterii români au început să intre pe Stadio Renato Dall'Ara. Se scandează numele portarului Ionuț Radu, ieșit la încălzire.

Fanii români sunt pregătiți pentru meci. Elevii lui Rădoi vor avea din nou parte de o susținere impresionantă.

Cum arată vestiarul tricolorilor

La ora de start a meciului se anunță o temperatură sufocantă de 38 de grade Celsius.

România U21 a jucat două din cele trei partide de până acum la Euro 2019 începând de la 18:30 (ora locală). Au fost, în San Marino, cu Croația, 31 de grade Celsius la ora partidei. Apoi, în Cesena, cu Anglia, de la aceeași oră, au fost 28 grade Celsius. Cu Franța, în aceeași localitate, dar de la ora 21:00, au fost 27 grade Celsius.

De partea cealaltă, Germania a jucat toate cele trei partide din faza grupelor, cu Danemarca, Serbia și Austria, de la ora 21:00 (ora locală), când termometrele arătau 29 grade Celsius.

​Naționala Under 21 a României a dat peste cap toate calulele hârtiei și a impresionat prin calificarea în semifinalele CE Under 21. Jucătorii pregătiți de Mirel Rădoi vor să continue povestea frumoasă și să lupte pentru trofeu, dar până atunci trebuie să treacă de obstacolul Germania, campioana en-titre. Pe "Stadio Renato Dall'Ara" din Bologna se vor întâlni echipele cu cel mai bun atac din competiție, astfel că partida se anunță una spectaculoasă. Confruntarea va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită în direct pe TVR 1 și LiveText pe HotNews.ro.

Mirel Rădoi a ales aceeași formulă de start precum la primele două meciuri din faza grupelor, cu Croația (4-1) și Anglia (4-2).

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Radu (c) – 6. Manea, 5. Nedelcearu, 4. Pașcanu, 3. Ștefan – 21. Băluță, 17. Cicâldău – 8. Man, 10. Hagi, 19. Ivan – 9. Pușcaș. Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Căbuz, 23. Vlad – 2. Boboc, 7. Coman, 11. Petre, 13. Grigore, 14. Dragomir, 15. Ghiță, 16. Nedelcu, 18. Rus, 20. Ciobanu, 22. Olaru

GERMANIA: 1. Nübel – 3. Klostermann, 4. Tah (c), 5. Baumgartl, 14. Mittelstädt – 6. M. Eggestein – 19. Neuhaus, 8. Dahoud, 7. Öztunali – 10. Waldschmidt, 18. Amiri. Selecționer: Stefan Kuntz

Rezerve: 12. Müller, 23. Schubert – 9. L. Nmecha, 11. Richter, 13. J. Eggestein, 15. Anton, 16. Serdar, 17. Uduokhai, 20. Koch, 21. Maier, 22. Löwen

Cine va arbitra

Semifinală dintre Germania și România va fi condusă la centru de Orel Grinfeld, ajutat de Roy Hassan și Idan Yarkoni, toți din Israel. Al patrulea oficial este din Letonia, Andris Treimanis. Cei doi arbitri VAR sunt italienii Marco Guida și Michael Fabri.

Orel Grinfeld are 37 de ani, este arbitru FIFA din 2012, iar în cupele europene a debutat cu sezonul 2015/16 al Europa League, potrivit frf.ro. Grinfeld a fost al patrulea oficial la succesul României U21 de la Euro cu Anglia.

Întâlniri directe (meciuri oficiale): 4

Victorii Germania: 3

Victorii România: 0

Remize: 1

Golaveraj: 16-3

Meciurile directe:

București, 26.05.1998: România U21 - Germania U21 0-1 după prelungiri (EURO 1998)

Wilhelmshaven, 05.09.2006: Germania U21 - România U21 5-1 (preliminarii EURO)

Giurgiu, 19.11.2013: România U21 - Germania U21 2-2 (preliminarii EURO)

Magdeburg, 09.09.2014: Germania U21 - România U21 8-0 (preliminarii EURO)

De știut:

  • Germania este campioana en-titre la CE Under 21, câștigând trofeul la ediția din 2017. Nemții au mai triumfat în această competiție în anul 2009.
  • Germania n-a mai pierdut un meci oficial din octombrie 2017: 1-3 cu Norvegia (preliminarii Euro).
  • În echipa Germaniei se află patru jucători care au câştigat titlul în 2017: Levin Öztunalı, Waldemar Anton, Mahmoud Dahoud şi Nadiem Amiri.
  • Pentru România este prima semifinală la nivel de naţională, după CM Under 20 din 1981, când a pierdut contra Germaniei Federale, scor 0-1, după prelungiri.
  • Mirel Rădoi are șapte meciuri oficiale pe banca naționalei de tineret a României: 6 victorii, un egal.
  • România Under 21 a pierdut un singur meci în mandatul lui Rădoi: 0-1 într-un amical cu Spania.
  • Ultima înfrângere a tricolorilor într-un meci oficial a avut loc în octombrie 2016: 0-2 cu Bulgaria (preliminarii Euro).
  • Germania și România sunt cele mai ofensive echipe de la actuala ediție a Euro U21. Nemții au înscris 10 goluri, iar echipa lui Mirel Rădoi a marcat de 8 ori.
  • Primii doi marcatori ai Europeanului sunt oferiți de nemți: Luca Waldschmidt (5 goluri) și Marco Richter (3 goluri).

Rezultatele celor două echipe în faza grupelor:

Germania: locul 1 în Grupa B, 7 puncte (Golaveraj: 10-3)

Germania - Danemarca 3-1

Germania - Serbia 6-1

Austria - Germania 1-1

România: locul 1 în Grupa C, 7 puncte (Golaveraj: 8-3)

România - Croația 4-1

Anglia - România 2-4

Franța - România 0-0

Susţinere impresionată pentru tricolori

Ca și la meciurile din faza grupelor, echipa națională Under 21 a României va avea din nou parte de o susținere impresionantă din partea suporterilor români.

Până joi, la ora 16:00, se vânduseră aproximativ 18.000 de bilete, dintre care, se estimează, 16.000 au fost cumpărate de români, potrivit frf.ro. Sectorul în care vor sta suporterii români e pregătit cu stegulețe tricolore.

Lotul Germaniei la Euro 2019:

Portari: Florian Müller (FSV Mainz 05), Alexander Nübel (FC Schalke 04), Markus Schubert (Dynamo Dresden)

Fundași: Waldemar Anton (Hannover 96), Timo Baumgartl (VfB Stuttgart), Benjamin Henrichs (AS Monaco), Lukas Klostermann (RB Leipzig), Maximilian Mittelstädt (Hertha BSC), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Felix Uduokhai (VfL Wolfsburg)

Mijlocași: Nadiem Amiri (1899 Hoffenheim), Mahmoud Dahoud (Borussia Dortmund), Maximilian Eggestein (Werder Bremen), Robin Koch (SC Freiburg), Eduard Löwen (1. FC Nürnberg), Arne Maier (Hertha BSC), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Levin Öztunalı (FSV Mainz 05), Marco Richter (FC Augsburg), Suat Serdar (FC Schalke 04)

Atacanți: Johannes Eggestein (Werder Bremen), Lukas Nmecha (Preston North End), Gian-Luca Waldschmidt (SC Freiburg)

Selecţioner: Stefan Kuntz

Lotul României la Euro 2019:

Portari: Ionuţ Radu (Genoa), Cătălin Căbuz (Hermannstadt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundaşi: Cristian Manea (CFR Cluj), Ionuţ Nedelcearu (FC Ufa), Adrian Rus (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Alexandru Paşcanu (Leicester City), Virgil Ghiţă (FC Viitorul), Florin Ştefan (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocaşi: Tudor Băluţă (FC Viitorul), Dragoş Nedelcu (FCSB), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Ianis Hagi (FC Viitorul), Florinel Coman (FCSB), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaş), Ricardo Grigore (Dinamo), Vlad Dragomir (Perugia)

Atacanţi: George Puşcaş (Palermo), Adrian Petre (Esbjerg fB), Andrei Ivan (Rapid Viena)

Selecţioner: Mirel Rădoi

Programul semifinalelor:

27 iunie 2019 (19:00): Germania - România - la Bologna (Stadio Renato Dall'Ara, 38.279 de locuri) / în direct pe TVR 1

27 iunie 2019 (22:00): Spania - Franța - la Reggio Emilia (Mapei Stadium – Città del Tricolore, 23.717 de locuri) / în direct pe TVR 1

Finala are loc pe Stadio Friuli (25.144 de locuri) din Udine, duminică, 30 iunie, de la ora 21:45.