Cotidianul catalan Sport a anunţat, marţi, că FC Barcelona a ajuns la un acord verbal cu Neymar pentru ca atacantul brazilian, acum la PSG, să semneze un contract pe cinci ani, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sursa citată a precizat că Neymar este atât de dornic să plece de la campioana Franţei, încât nu a pus nicio condiţie Barcelonei şi a acceptat tot ce i-a oferit preşedintele Josep Maria Bartomeu pentru a reveni pe Camp Nou, inclusiv un salariu mai mic ca la PSG.

Neymar câştigă 36,8 milioane pe euro pe an de la PSG, iar Barcelona i-a propus numai 24 de milioane de euro, sumă apropiată de cea încasată înainte de a pleca din Spania.

În plus, brazilianul trebuie să renunţe la plângerea prin care le cere 26 de milioane de euro catalanilor, un bonus pe care l-a obţinut la o prelungire a contractului şi pe care Barcelona nu l-a mai achitat în momentul în care PSG a plătit clauza de reziliere a contractului jucătorului.

Pentru Barcelona urmează însă partea cea mai dificilă a tranzacţiei, o înţelegere cu gruparea franceză.

Neymar a plecat, în vara anului 2017, de la Barcelona la PSG, după ce clubul din Paris a achitat clauza de reziliere a contractului brazilianului, în valoare de 222 milioane de euro, un record în fotbal.

În cele două sezoane petrecute pe Parc des Princes, Neymar, 27 de ani, nu a impresionat, ba mai mult a intrat în dizgraţia conducerii clubului, din cauza actelor de indisciplină şi problemelor fizice.