​Confederaţia Africană de Fotbal (CAF) a decis ca manşa retur a finalei Ligii Campionilor Africii, dintre Esperance Tunis (Tunisia) şi Wydad Casablanca (Maroc), să se rejoace, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia vine ca urmare a evenimentelor petrecute la meciul de pe 1 iunie, când echipa din Tunisia fusese desemnată câştigătoare după o serie de evenimente inedite.

După 1-1 în partida tur, cele două formaţii s-au întâlnit în manşa secundă pe terenul celor de la Esperance. Gazdele au deschis scorul în minutul 41, iar Wydad Casablanca a restabilit egalitatea la un sfert de oră după pauză. Golul marocanilor a fost anulat eronat, pe motiv de offside. Oaspeţii au solicitat arbitrului Bakary Gassama să se uite la reluare folosind sistemul VAR implementat, însă acesta le-a transmis jucătorilor că sistemul nu funcţionează, astfel că nu poate urmări reluarea fazei, iar golul va fi anulat.

Jucătorii şi oficialii lui Wydad Casablanca s-au consultat rapid şi au decis să nu mai joace. Au venit la marginea terenului şi i-au transmis arbitrului că refuză să joace în asemenea condiţii. După ce a aşteptat câteva minute, conform regulamentului, centralul Bakary Gassama a fluierat finalul partidei, în minutul 63, iar Esperance Tunis era desemnată drept câştigătoarea Ligii Campionilor din Africa.

Acum, competiţia ar putea avea o nouă câştigătoare, în condiţiile în care partida se va rejuca. CAF a anunţat că este exclus ca rejucarea partidei să aibă loc înainte de 19 iulie, când se va desfășura finala Cupei Africii pe Naţiuni.

"Condiţiile de joc şi de securitate nu au fost îndeplinite în manşa retur din finala Ligii Campionilor Asiei, astfel că meciul nu s-a putut finaliza. Astfel, meciul va fi rejucat pe un stadion din afara Tunisiei, iar Esperance va trebui să înapoieze trofeul. Meciul va fi jucat după Cupa Africii pe Naţiuni, la o dată care va fi stabilită ulterior", a declarat Hedi Hamel, consilier CAF, după o şedinţă a forului african care a avut loc la Paris, potrivit france24.com.