Corpul de Control, Etică şi Disciplină (CEDB) al UEFA a respins, vineri, contestaţiile federaţiilor din Luxemburg şi Portugalia cu privire la eligibilitatea fotbalistului Junior Moraes pentru naţionala Ucrainei, relatează News.ro.

Junior MoraesFoto: AGERPRES

Forul luxemburghez şi cel portughez au depus memorii după partidele disputate cu Ucraina la 25 martie, respectiv la 22 martie, în preliminariile Campionatului European din 2020.

“CEDB a decis să respingă contestaţia depusă de Federaţia de Fotbal din Luxemburg, să respingă contestaţia depusă de Federaţia Portugheză de Fotbal", se arată pe site-ul UEFA.

La meciul Portugalia – Ucraina, Junior Moraes a intrat pe teren la oaspeţi în minutul 76. La partida Luxemburg – Ucraina, Moraes a fost integralist.

Junior Moraes, fost jucător la Gloria Bistriţa, a primit cetăţenia ucraineană însă, potrivit presei portugheze, nu ar fi trebuit folosit deoarece nu a locuit cinci ani consecutivi în Ucraina. Regulamentul FIFA stipulează că un jucător poate primi o nouă naţionalitate dacă a petrecut cinci ani pe teritoriul respectiv, neîntrerupt, după 18 ani.

Junior Moraes a locuit patru ani şi opt luni în Ucraina, înainte de pleca mai multe luni la Tianjin Teda, în China, şi apoi a revenit.