Ultimele partide din sferturile Champions League au oferit un adevărat spectacol, cele patru echipe înscriind nu mai puțin de 12 goluri în total. Pe Etihad Stadium, Manchester City și Tottenham au început în forță, iar dupa 11 minute tabela arăta 2-2. Cetățenii aveau scor de calificare după o oră de joc, însă un gol înscris cu șoldul de Llorente și VAR-ul (gol anulat în prelungiri) au stat în calea bucuriei lui Pep Guardiola. S-a terminat 4-3 pentru gazde, însă Tottenham s-a calificat în semifinale datorită golurilor marcate în deplasare (4-4 la general) și se va duela cu Ajax pentru un loc în finală. Liverpool a întregit tabloul penultimului act (duel cu Barcelona), după ce a învins-o și în retur pe Porto, scor 4-1 (6-1 la general).

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia
  • Manchester City vs Tottenham 4-3 (Sterling '4, '21, Bernardo Silva '11, Aguero '59 / Heung-min Son '7, '10, Llorente '73)

Au evoluat echipele:

Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Kompany, Laporte, Mendy (Sane '84) - De Bruyne, Gundogan, D. Silva (Fernandinho '63) - Sterling, Aguero, B. Silva. Antrenor: Pep Guardiola

Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose (Sanchez '90+1) - Sissoko (Llorente '41), Wanyama - Alli, Eriksen, Lucas (Davies '82) - Son. Antrenor: Mauricio Pochettino

Desfășurarea livetext:

Final de meci! Tottenham pierde, însă se califică în penultimul act al competiției datorită golurilor marcate în deplasare.

'90+3 Nebunie pe Etihad! Eriksen trimite o pasă înapoi, mingea este deviată de Bernardo Silva și ajunge la Aguero. Argentinianul driblează și îi pasează lui Sterling care înscrie. Cetățenii se bucură, Guardiola este în extaz, însă după ce arbitrul cere ajutorul VAR-ului reușita nu este validată.

'79 Lloris prinde cu ușurință mingea trimisă cu capul de Aguero.

'73 Goool Tottenham! Încă o răsturnare de situație! Llorente a împins mingea în poartă cu șoldul, după o deviere a lui Walker. Cetățenii au reclamat un posibil henț al ibericului, însă arbitrul Çakır a validat reușita după ce a consultat VAR.

'59 Goool Manchester City! De Bruyne îi pasează lui Aguero, iar argentinianul îl învinge pe Lloris cu un șut puternic la colțul scurt. La acest scor (4-2), trupa lui Guardiola se califică în semifinale.

'58 Ederson parează lovitura de cap a lui Llorente.

'54 Lloris are o paradă spectaculoasă în fața lui De Bruyne. Francezul respinge în corner cu o mână.

'50 Sterling a trimis central dintr-o poziíe centrală, însă Lloris a respins în ultimul moment.

'48 Son îl trage de umăr pe De Bruyne și primește cartonaș galben. În cazul în care Spurs se califică în semifinale, acesta va lipsi. De Bruyne a trimis peste poartă din lovitură liberă.

'46 A început repriza secundă.

Pauză pe Etihad. Pochettino s-a grăbit spre vestiare. La acest scor, Tottenham este calificată.

'45 Son trimite pe lângă poartă cu piciorul stâng.

'43 Sissoko s-a accidentat și a fost înlocuit de un atacant. Llorente a intrat pe teren.

'40 Aguero, care nu a ieșit în evidență până în acest moment, s-a întors spre poartă și a tras, însă mingea a fost respinsă în corner.

'21 Goool Manchester City! Cetățenii repun rapid din lovitură liberă, oaspeții sunt prinși nepregătiți, De Bruyne pasează în fața porții, iar Sterling înscrie cu latul.

'20 Eriksen încearcă un șut de la distanță, dar trimite peste poartă.

'11 Goool Manchester City! Start nebun de pe meci în Anglia. Bernardo Silva a trimis spre poartă, Rose a deviat balonul, iar Lloris a fost prins pe picior greșit. Apărările dorm.

'10 Goool Tottenham! Dublă pentru Son. Același Laporte a preluat prea lung, oaspeții au profitat, iar asiaticul l-a executat pe Ederson cu un șut plasat, la colțul lung.

'7 Goool Tottenham! Son înscrie din nou (a făcut-o și în tur). Laporte a greșit o pasă, iar sud-coreeanul a fost pe fază și a înscris cu un șut pe jos. Ederson nu a reușit să respingă balonul.

'4 Goool Manchester City! Cetățenii egalează situația la general după doar patru minute. De Bruyne îi pasează lui Sterling în flancul stâng, iar acesta îl învinge pe Lloris cu un șut la colțul lung.

'1 Gazdele au avut lovitura de start.

  • FC Porto vs Liverpool (Militao '69 / Mane '26, Salah '65, Firmino '77, van Dijk '84)

Au evoluat echipele:

Porto (4-3-3): Casillas - Militao, Pepe, Felipe, Telles - Otavio (Soares '46), Perreira, Herrera - Corona (Fernando '78), Marega, Brahimi (Costa '81). Antrenor: Sergio Conceicao

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold (Gomez '66), Matip, Van Dijk, Robertson (Henderson '71) - Wijnaldum, Fabinho, Milner - Salah, Origi (Firmino '46), Mane. Antrenor: Jurgen Klopp

Desfășurarea livetext:

Final de meci! Liverpool se califică în semifinale fără probleme.

'84 Goool Liverpool! van Dijk înscrie cu capul din interiorul careului de 6m.

'77 Goool Liverpool! Henderson a centrat perfect pentru Firmino, care trimite în poartă cu capul. Toți oamenii de atac ai cormoranilor au înscris în această seară.

'72 Mane îl driblează pe Casillas, însă trimite peste poarta rămasă goală.

'68 Goool Porto! Militao se înalță excelent la un corner și îl învinge pe Alisson cu o lovitură de cap.

'65 Goool Liverpool! Alexander-Arnold îi trimite o pasă filtrantă lui Salah, iar egipteanul îl învinge cu sânge rece pe Casillas.

Porto a avut 18 ocazii, Liverpool doar patru.

'51 Corona face câteva 'biciclete' în flancul drept, centrează, însă lovitura de cap a lui Marega este respinsă în corner de Fabinho.

'46 Start în repriza secundă.

Pauză în Portugalia.

'45+2 Milner a fost aproape de 2-0, însă devierea sa a trecut puțin pe lângă poarta lui Casillas.

'28 Brahimi nu a lovit bine mingea dintr-o poziție bună. Alisson a prins fără probleme.

'27 Goool Liverpool! Mane împinge mingea în poartă, inițial reușita nu a fost validată, însă după consultarea VAR arbitrul a decis că senegalezul era scos din ofsaid de Felipe.

'16 Marega încearcă un voleu, însă este nevoit să lovească cu stângul și trimite pe lângă poartă.

'14 Corona îi centrează perfect lui Marega. Atacantul nu a fost pe fază și a reluat slab cu capul.

'1 A început meciul. Portughezii au prima ocazie prin Corona, însă șutul acestuia trece peste bară.