Barcelona s-a impus cu 4-1 în fața celor de la Betis, într-o seară în care Messi a strălucit din nou. Argentinianul a marcat de trei ori în poarta andaluzilor, iar ultimul gol a fost o adevărată "bijuterie". Execuția decarului de la Barcelona i-a impresionat pe suporterii lui Betis, care l-au aplaudat și i-au scandant numele.

HotNews.roFoto: Hotnews

Messi și-a început recitalul în minutul 18, din lovitură liberă. Starul argentinian a majorat avantajul în prelungirile primei reprize, după o acțiune de geniu a lui Luis Suarez. Uruguayanul a trimis o pasă superbă cu călcâiul printre fundașii adverși, iar Messi l-a "executat" pe Lopez.

În repriza secundă, Suarez și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, în minutul 63, după o cursă fantastică în care a pus la pământ trei adversari. Betis a reuşit golul de onoare prin Loren, în minutul 82, dar tot Messi a închis tabela. A fost și cel mai frumos gol al serii, un lob superb de la marginea careului mare, care l-a lăsat fără replică pe Lopez.

Rezumatul meciului Betis vs Barcelona:

Pe Benito Villamarin, Messi a jucat meciul cu numărul 674 pentru Barcelona, egalându-l astfel pe Andres Iniesta la acest capitol. Doar Xavi Hernández are mai multe apariții în tricoul blaugrana - 767. În 674 de meciuri, Messi a marcat 588 de goluri și a câștigat 33 de trofee. În LaLiga (perioada 2004-2019), starul argentinian a ajuns la 412 goluri.

În plus, Messi a depășit și recordul de victorii obținute de un jucător pentru Barcelona. Decarul argentinian a ajuns la 477 succese alături de gruparea catalană.
Cu victoria de la Sevilla, Barcelona a mai făcut un pas spre titlul din LaLiga. Catalanii s-au distanţat la zece puncte de Atletico Madrid (locul doi), cu zece etape înainte de finalul sezonului. Real Madrid este pe trei, la 12 puncte în urma marii rivale.