"Nimic nu este imposibil", spunea Ole Gunnar Solskjaer înaintea returului de pe "Parc des Princes". Decimată de accidentări, Manchester United a reușit ceva la care nu mulți s-ar fi așteptat: a eliminat-o pe PSG în optimile Champions League, după ce pierduse manșa tur cu 2-0. Formația din Premier League s-a impus cu 3-1 la Paris și s-a calificat în sferturile competiției grație golurilor mai multe înscrise în deplasare.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vezi golurile partidei PSG vs Manchester United.

Rezumatul confruntării de pe Parc des Princes.

Învinsă cu 2-0 pe Old Trafford, Manchester United părea condamnată să-și ia adio de la Champions League, mai ales că venea la Paris fără 10 jucători: Pogba (suspendat), Jones (raceală), Herrera, Lingard, Martial, Mata, Matić, Sánchez, Valencia, Darmian (accidentați).

Elevii lui Solskjaer au venit pe "Parc des Princes" cu lecția bine învățată, iar Lukaku a deschis scorul încă din minutul doi, profitând de o gafă în apărarea echipei lui Tuchel. Kehrer a încercat să trimită înapoi spre Thiago Silva, dar mingea a fost recuperată de Lukaku. Belgianul a trecut lejer de Buffon şi a înscris în poarta goală.

Parizienii au restabilit rapid egalitatea, în minutul 12. Scăpat din marcaj, Bernat a înscris cu un șut simplu, după o pasă genială trimisă de Mbappe în fața porții. Cu un sfert de oră înainte de pauză, Lukaku a mai dat încă o dată lovitura, iar Manchester United a intrat în avantaj la pauză, scor 2-1. Al doilea gol al lui Lukaku a venit după o nouă greșeală, de data aceasta a lui Buffon. Marcus Rashford a șutat de la distanță, însă portarul italian nu a reușit să rețină balonul, iar Lukaku s-a aflat din nou la locul potrivit.

Finalul meciului de pe Parc des Princes a fost unul dramatic. Marcus Rashford și-a încercat norocul cu un șut de la distanță, dar Kimpembe a comis un henț în careu. După analiza VAR, Damir Skomina a acordat penalty pentru "diavoli". Rashford l-a transformat cu sânge rece și a adus calificarea în sferturile de finală ale Champions League.

De știut:

  • Manchester United este prima echipă din istoria UEFA Champions League care reușește să se califice într-o fază eliminatorie, după ce pierde manșa tur pe teren propriu la o diferență de două sau mai multe goluri.
  • Ultima prezență în sferturile Champions League a celor de la Manchester United data din 2014.
  • PSG a înscris în fiecare din ultimele 24 de meciuri disputate în Champions League.

S-ar putea să te intereseze și:

Champions League: Manchester United, în sferturi datorită numărului de goluri marcate în deplasare (3-1 vs PSG) - Reușitele echipei engleze au venit în urma gafelor parizienilor