​Atletico Madrid a luat o opțiune serioasă pentru calificarea în sferturile Champions League, după ce a câștigat cu 2-0 în fața celor de la Juventus, pe teren propriu. Golurile victoriei au fost înscrise de fundași. În cealaltă partidă a serii, Manchester City a deschis scorul cu Schalke, s-a văzut condusă cu 2-1 după două penalty-uri, însă a reușit să întoarcă scorul în finalul partidei, când se afla în inferioritate numerică, dintr-o lovitură liberă și dintr-o fază pornită de la portar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atletico Madrid a avut un gol anulat în minutul 70, când Morata l-a împins pe Chiellini înaintea loviturii de cap cu care îl învinsese pe Szczesny. Tot spaniolii au fost cei care au marcat, Gimenez trimițând în plasă din 6 metri, în minutul 78. Godin avea să stabilească rezultatul final în minutul 83, când a trimis un șut cu tibia, din săritură, iar mingea a intrat în poartă după ce a fost deviată de Cristiano Ronaldo.

Aguero a deschis scorul în minutul 18, după o greșeală în apărarea nemților, Bentaleb a întors pentru Schalke transformând două penalty-uri (obținute după un henț la Otamendi în minutul 38 și după un fault al lui Fernandinho în minutul 45), însă tot City avea să câștige, după ce Sane (fost jucător la Schalke) a transformat superb o lovitură liberă în minutul 85, iar Sterling l-a învins pe Fahrmann la o fază la care a primit mingea direct de la Ederson, în minutul 90. "Cetățenii" au evoluat în zece oameni încă din minutul 68, când Otamendi a văzut al doilea cartonaș galben.

Manșa retur a celor două partide va avea loc pe 12 martie.

Rezultatele zilei în optimile Champions League:

Atletico Madrid vs Juventus 2-0

(Gimenez 78, Godin 83)

Schalke 04 vs Manchester City 2-3

(Bentaleb 38 pen., 45 pen. / Aguero 18, Sane 85, Sterling 90)

Au avut loc marți:

Liverpool vs Bayern Munchen 0-0

Olympique Lyon vs Barcelona 0-0