​​FC Barcelona a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (2-0), formaţia Levante, în manşa a doua a optimilor de finală ale Cupei Spaniei. Chiar dacă s-au calificat pe teren în sferturi, catalanii ar putea fi excluși din competiție pentru folosirea unui jucător de la echipa B, care se afla în stare de suspendare.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ousamne Dembele, în minutele 30 şi 31, şi Lionel Messi, în minutul 54 au fost marcatorii golurilor.

Levante s-a impus în tur, pe teren propriu, cu 2-1, dar catalanii sunt cei care merg în sferturi după rezultatele celor două manşe.

Rezumatul partidei Barcelona vs Levante:

Tănărul Chumi (Juan Brandariz, 19 ani) a fost titular în partida tur, deși acesta se afla în stare de suspendare. Cazul este în atenţia Federaţiei Spaniole de Fotbal, care urmează să se pronunţe în curând.

Reacția catalanilor:

"Nu avem vreun dubiu în privinţa lui Chumi. Nu am avut nici înainte, nu avem nici acum, nu vom avea nici după. Ar trebui să fim la tragerea la sorţi şi sunt sigur că aşa se va întâmpla, pentru că nu am făcut nimic greşit.

Ştiam foarte bine că este suspendat şi că nu puteam să-l folosim în meciul cu Eibar, din campionat (disputat duminică şi câştigat cu 3-0 - n.r.), dar o puteam face în Cupă. Suntem convinşi că am acţionat corect. Am câştigat acolo unde trebuia să o facem, pe teren", a spus Ernesto Valverde, antrenorul Barcelonei.

Tot în sferturi merg și Betis Sevilla (2-2 vs Real Sociedad, mai multe goluri marcate în deplasare, după 0-0 în tur) și Espanyol Barcelona (3-1 vs Villarreal, după 2-2 în prima manșă).

Rezumatul partidei Real Sociedad vs Betis Sevilla:

Rezumatul meciului dintre Espanyol și Villarreal: