Așa cum am promis, revenim azi cu un alt Top 10 al starurilor care abundă în Premier League, întocmit de această dată de specialiștii de la Sky Sports, televiziunea care „varsă” trei miliarde de lire sterline anual la Premier League pentru dreptul de a transmite meciurile. Apar câteva nume noi, la fel de deplin justificate, iar liderul este altul – dar tot de la Liverpool (ghici, piramidă, cine-i!...)

Mohamed SalahFoto: liverpoolfc.com

10. Wilfried Zaha (Crystal Palace)

Fără prestațiile strălucitoare ale „talismanului” Zaha din a doua parte a campionatului, Crystal Palace ar fi retrogradat cu siguranță sezonul trecut. Ivorianul este cu certitudine unul din cei mai buni jucători din afara primelor șase echipe din Premier League.

9. Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

Aubameyang a strălucit după transferul de 60 de milioane de lire de la Borussia Dortmund, înscriind de 20 de ori în 29 de partide și demonstrând că este unul din cei mai valoroși atacanți pe plan mondial.

8. James Milner (Liverpool)

Milner a fost remarcabil printre Cormoranii lui Jürgen Klopp în 2018, reinventându-se ca fundaș dreapta și fiind sclipitor și la mijlocul terenului. A stabilit un nou record de pase decisive în Liga Campionilor și rămâne un jucător-cheie.

7. Sergio Agüero (Manchester City)

Agüero a părut neadecvat planurilor lui Pep Guardiola, dar și-a adaptat din mers jocul și a pus capăt speculațiilor privind viitorul său printre Cetățeni cu un nou an productiv prin multe goluri.

6. Ederson (Manchester City)

Portarul s-a dovedit a fi o achiziție inspirată, demonstrând abilitate și în jocul cu piciorul, nu doar în cel cu membrele superioare. A fost decisiv în triumful din sezonul trecut și rămâne la fel de important și în cel actual.

5. Virgil Van Dijk (Liverpool)

Puțini jucători au fost atât de importanți pentru echipele lor cum este Van Dijk pentru Liverpool. Olandezul a transformat linia de apărare prin comenzile sale inspirate, contribuind decisiv la asigurarea primului loc în Premier League de Crăciun și la finele anului.

4. Harry Kane (Tottenham)

Mașina de goluri Kane continuă să fie un motor pentru Tottenham și Anglia. A fost golgeterul turneului final la Cupa Mondială și a avut un nou an strălucitor în Premier League.

3. Raheem Sterling (Manchester City)

Sterling a fost sclipitor în 2018, înfruntând critici și insulte rasiste pentru a produce noi performanțe uimitoare pentru echipa lui Pep Guardiola.

2. Eden Hazard (Chelsea)

Belgianul este o figură deja clasică în Premier League, dar apărătorii adverși încă nu au aflat cum poate fi oprit. Golurile și pasele sale decisive au fost neprețuite pentru Chelsea în 2018, iar performanțele lui continuă să-i inspire pe coechipieri.

1. Mohamed Salah (Liverpool)

Cine altul, dacă nu Salah? Egipteanul a avut un an senzațional, conducând șarjele lui Liverpool până în finala Ligii Campionilor și și-a prelungit forma remarcabilă de golgeter pentru a o aduce pe primul loc în Premier League. Pentru o „laudatio” completă, click aici