​Atlanta United a câştigat Campionatul nord-american de fotbal (MLS) la al doilea său sezon de existenţă, învingând în finală, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Portland Timbers, sâmbătă, pe ultramoderna sa arenă "Mercedes Benz Stadium", în prezenţa a 73.000 de spectatori, un record de asistenţă pentru o finală MLS, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Echipa antrenată de respectatul tehnician argentinian Gerardo "Tata" Martino a condus ostilităţile de la un capăt la altul şi a deschis scorul în minutul 39 prin atacantul venezuelean Josef Martinez, cel mai bun marcator şi cel mai bun jucător din MLS în 2018. Fundaşul argentinian Franco Escobar a dublat avantajul în minutul 54.

Atlanta United, care a terminat sezonul regulat pe locul 2 în Conferinţa Vestului, a eliminat-o pe New York City în sferturile de finală (1-0, 3-1) şi pe New York Red Bulls în semifinale (3-0, 0-1) pentru a se califica în finală.

Franciza înfiinţată de miliardarul Arthur Blank, co-fondator al reţelei de magazine de bricolaj Home Depot şi proprietarul echipei de fotbal american Atlanta Falcons, i-a urmat în palmares echipei Toronto FC, campioana ediţiei din 2017.

Acest meci a fost, de altfel, ultimul în funcţia de antrenor la Atlanta al lui Gerardo Martino, fost antrenor al echipei FC Barcelona şi fost selecţioner al Argentinei, care va prelua timona reprezentativei Mexicului.