Confederaţia africană de fotbal (CAF) a decis vineri, în cursul unei reuniuni care a avut loc la Accra, în Ghana, să retragă Camerunului dreptul de a organiza Cupa Africii pe Naţiuni ediţia 2019, informează agenţia EFE, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unor surse din cadrul CAF, citate de agenţia de presă din Ghana, principalul motiv al acestei hotărâri îl reprezintă problemele de securitate pe care le are Camerunul, unde conflictul din două regiuni anglofone separatiste a cunoscut o escaladare în ultimele luni, soldându-se cu zeci de morţi.

Cupa Africii pe Naţiuni urmează să se dispute în perioada iunie-iulie 2019, competiţia urmând să reunească în premieră la start 24 de echipe, în loc de 16 ca la ediţiile anterioare. Pentru găzduirea acestui turneu sunt necesare şase stadioane, un alt aspect de care au ţinut probabil cont misiunile de inspecţie ale CAF în Camerun.

Nu este pentru prima oară când Cupa Africii pe Naţiuni este mutată în ultimul moment dintr-o ţară în alta. În 2013, competiţia a fost transferată din Libia şi Africa de Sud, din cauza războiului libian. Anul trecut, turneul urma să se dispute de asemenea în Libia, dar a avut loc în final în Gabon.

Epidemiile de Ebola din Africa Occidentală, între 2014 şi 2016, au făcut ca Marocul să refuze organizarea Cupei Africii pe Naţiuni în 2015, care s-a disputat până la urmă în Guineea Ecuatorială.