​Fosta divizionară secundă Foresta Suceava va da o adevărată lovitură de imagine la ultimul meci pe care îl are de disputat în turul campionatului Ligii 3. La Suceava vine Nicolas Anelka (39 de ani), fostul internaţional francez câştigător al unui Campionat European, potrivit Mediafax.

Nicolas AnelkaFoto: Reuters

Anelka va fi prezent la meciul pe care Foresta îl va desfăşura contra Bucovinei Rădăuţi, pe 30 noiembrie, pe stadionul Areni, pentru a da lovitura de start, scrie ziarul local Obiectiv de Suceava.

În prezent manager la echipa de tineret a lui Lille, Nicolas Anelka a acceptat invitaţia de a veni la Suceava în baza relaţiei de prietenie pe care o are cu antrenorul Forestei, Selim Benachour, alături de care a evoluat la PSG (sezonul 2001-2002) şi Mumbai City (sezonul 2015).

Fostul atacant al echipelor PSG, Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea sau Juventus va da lovitura de start a meciului pe care Foresta îl va juca pe teren propriu cu Bucovina Rădăuţă, pe 30 noiembrie, în cadrul ultimei etape a turului Ligii 3.

"Ne bucură faptul că, la un meci pe care noi îl considerăm unul destul de important, alături de echipă noastră, va fi prezent, unul dintre cei mai mari atacanţi din lume. Considerăm că prezenţa domnului Anelka la Suceava este un lucru extrem de benefic pentru fotbalul sucevean şi ne bucură faptul că a ales să răspundă afirmativ invitaţiei noastre. Sperăm ca aceasta să nu fie singura vizită, întrucât vom purta discuţii legate şi de alte proiecte”, a declarat, pentru Obiectiv de Suceava, preşedintele executiv al Forestei, Andrei Ciutac.

„Este o mare onoare ca o vedetă de talie mondială a sportului rege să fie alături de Foresta Suceava la acest eveniment. Domnul Nicolas Anelka va oferi lovitura de începere a partidei, urmând ca apoi să avem discuţii despre viitoarele proiecte pe care dorim să le desfăşuram împreună”, a comentat şi vicepreşedintele executiv al echipei sucevene, Mihai Ungurian.

Cu două etape înainte de finalul turului, Foresta se află pe locul 5 în Seria 1 a Ligii 3, cu 21 de puncte acumulate în 12 meciuri desfăşurate în 13 runde. Lider este SCM Gloria Buzău, cu 35 de puncte acumulate în 13 meciuri. Sucevenii vor juca sâmbătă, de la ora 14:00, tocmai cu Gloria Buzău, iar în ultimul meci din acest an o vor întâlni pe teren propriu pe Bucovina Rădăuţi (locul 4, cu 25 de puncte).

Nicolas Anelka a jucat 69 de meciuri în naţionala Franţei, pentru care a marcat de 14 ori şi alături de care a câştigat Campionatul European din 2000. Tot în acelaşi an obţinea trofeul Ligii Campionilor în tricoul echipei Real Madrid. În cariera de fotbalist, Anelka a jucat pentru Paris Saint-Germain (în două rânduri), Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Fenerbahçe, Bolton Wanderers, Chelsea, Shanghai Shenhua, Juventus, West Bromwich Albion şi Mumbai City.