Reprezentanţii lui Cristiano Ronaldo au anunţat că vor da în judecată publicaţia germană Der Spiegel, care a publicat mărturia unei femei din Statele Unite ale Americii, Kathryn Mayorga, care susține că a fost violată de fotbalistul portughez în 2009, informează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avocaţii portughezului au anunțat că vor da în judecată Der Spiegel pentru "publicare ilegală".

Gestifute, agenţia care-l reprezintă pe Ronaldo, a emis un comunicat ulterior publicării materialului în Der Spiegel, în care Kathryn Mayorga (34 de ani) îl acuză pe portughez de viol.

Unul dintre avocaţi, Christian Schertz, a spus că va cere compensaţii pentru daune morale din cauza uneia dintre "cele mai mari încălcări a drepturilor omului din ultimii ani".

Conform News.ro, în aprilie 2017, Der Spiegel a scris că portughezul Cristiano Ronaldo ar fi plătit 375.000 de dolari unei femei pentru a scăpa de acuzaţia de viol. Der Spiegel a anunţat atunci că se află în posesia unei copii a unei scrisori de şase pagini pe care femeia violate i-ar fi trimis-o lui Ronaldo la peste un an de la evenimentul petrecut în noaptea de 12 spre 13 iunie 2009, la Las Vegas. Femeia era identificată atunci ca fiind Susan K.

Potrivit Der Spiegel, Ronaldo se afla la Las Vegas împreună cu cumnatul şi cu vărul său când a cunoscut-o pe “Susan K” la o petrecere. Cei doi au ajuns în apartamentul fotbalistului din Palms Place Hotel, iar după ce au intrat în jacuzzi şi s-au sărutat, Ronaldo ar fi violat-o. Femeia ar fi depus o plângere la poliţie, dar a doua zi de dimineaţă s-a ajuns la un acord prin care Ronaldo îi plătea 375.000 de dolari în schimbul retragerii acuzaţiei. Mai mult, femeia se angaja să nu ofere detalii despre acea noapte şi să şteargă orice fel de materiale electronice sau scrise.

Cristiano Ronaldo a recunoscut relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut cu femeia din SUA, dar a negat acuzaţiile de viol. Kathryn Mayorga a venit cu detalii din seara în care ar fi fost violată de Ronaldo, care ar fi întrebat-o dacă a durut-o: "El spune 99% din ce s-a întâmplat. A fost un băiat bun, mai puţin 1%". Avocatul a scos la iveală că în convenţia încheiată între Ronaldo şi Kathryn Mayorga fotbalistul a scris: "A spus 'nu' şi 'opreşte-te' de mai multe ori". Der Spiegel a dezvăluit presupusul viol în urmă cu un an şi jumătate, datorită documentelor făcute publice pe platforma Football Leaks.