Faouzi Benzarti (68 de ani) a fost numit pentru a patra oară la cârma echipei naționale de fotbal a Tunisiei, a anunțat Federația Tunisiană de Fotbal, potrivit L'Equipe. Tehnicianul tunisian îi succede lui Nabil Maâloul, care a demisionat după ce a primit o ofertă din Qatar.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un comunicat publicat sâmbătă noaptea pe pagina sa de Facebook, Federația Tunisiană (FTF) a precizat că noul antrenor al "Vulturilor din Cartagina" a semnat un contract pe doi ani, cu opțiune de prelungire, fără a oferi detalii suplimentare.

Benzarti (68 de ani) a mai antrenat naționala Tunisiei în anul 1994, în timpul Cupei Africii pe Națiuni, competiție găzduită chiar de Tunsia. Al doilea mandat l-a avut în perioada noiembrie 2009 - iunie 2010, când a condus echipa la Cupa Africii pe Națiuni 2010, din Angola. La începutul lunii ianuarie a anului 2011, Benzarti și-a început un al treilea mandat de selecționer al Tunisiei, dar a demisionat după mai puțin de o lună.

În ianuarie 2018, Benzarti preluase gruparea Wydad Casablanca (Maroc). El le-a mai antrenat, printre altele, pe Esperance Tunis și Club Africain, principale două cluburi din Tunisia.

Faouzi Benzarti îl înlocuiește în funcție pe tunisianul Nabil Maâloul, care a demisionat după ce a primit o ofertă din Qatar, de la Al-Duhail.

La Campionatul Mondial din Rusia, Tunisia a fost eliminată după faza grupelor. Tunisia a făcut parte din Grupa G, pe care a încheiat-o pe locul trei, cu 3 puncte (1-2 cu Anglia, 2-5 cu Belgia și 2-1 cu Panama).