​Un deputat al partidului de centru-dreapta aflat la putere în Serbia îi consideră "idioţi" pe compatrioţii săi care susţin Croaţia la Cupa Mondială, cum este cazul tenismanului Novak Djokovic, informează AFP, potrivit News.ro.

Novak Djokovic, la MadridFoto: madrid-open.com

"Doar idioţii pot ţine cu Croaţia. Novak, nu ţi-e ruşine?", a scris pe Twitter, Vladimir Djukanovic, ales al Partidului Progresist (SNS), al preşedintelui Aleksandar Vucic.

"Ţin cu Croaţia. Ştiu că mi-ar plăcea să câştige trofeul", a declarat Djokovic, aflat la turneul de la Wimbledon.

El a publicat şi pe contul său de Instagram o fotografie alături de jucătorii croaţi Luka Modric şi Ivan Rakitic.

În timpul sfertului de finală cu Rusia, numeroşi sârbi au susţinut echipa rusă contra vecinilor croaţi. Aflat în vacanţă în Grecia, Djukanovic a postat un filmuleţ pe reţelele de socializare în care a spus: "Toţi cei care susţin Croaţia contra Rusiei sunt psihopaţi şi nebuni, chiar pot fi internaţi în azil. Djokovic este un erou naţional şi îi mulţumesc. Dar cum nu îi este ruşine să susţină Croaţia? Atât de mulţi sârbi de la Krajina l-au susţinut şi el susţine ţara care i-a urmărit...".

Milojko Pantic, un celebru comentator sportiv din epoca iugoslavă, a afirmat că "Serbia cetăţenilor" a susţinut Croaţia în sferturi, iar Serbia "naţionalistă şi şovinistă" visa să vadă "Rusia zdrobind Croaţia".

Preşedintele Aleksandar Vucic a explicat că a susţinut Rusia în meciul cu vecinii croaţi: "Am susţinut Rusia, este dreptul meu. Serbia este o societate democrată şi fiecare are dreptul să susţină pe cine vrea".

Reprezentativa Croaţiei a învins, sâmbătă seară, la Soci, naţionala Rusiei, cu scorul de 6-5 în urma loviturilor de departajare, şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale.

În semifinale, Croaţia va întâlni Anglia.