Obligată să învingă, Germania era eliminată matematic la pauza meciului cu Suedia (nordicii conduceau cu 1-0). Ședinta de la vestiare a dat roade, iar Reus a egalat (48'). Cu toate că au fost ocazii importante de ambele parți (mai multe pentru nemți), s-a intrat în prelungiri cu tabela încremenită la 1-1. Cu un jucător mai puțin pe teren (Boateng a fost eliminat), echipa lui Joachim Low a dat lovitura de grație în minutul 95: Kroos a trimis aproape de vinclu după o lovitură liberă, iar Mannschaft-ul respiră...

HotNews.roFoto: Hotnews

Aici poți vedea golurile partidei Germania vs Suedia.

Nemții cu presiunea, nordicii cu cea mai mare ocazie de gol

Germania și-a arătat intențiile ofensive încă din primele minute ale partidei de la Sochi. Draxler, Hector și mai apoi Reus au fost periculoși pentru defensiva Suediei. Cea mai mare ocazie de gol a primului sfert de oră a venit însă pe un contraatac al suedezilor: Marcus Berg își prelungește însă mingea, nu șutează la momentul oportun și este blocat în ultimul moment de Neuer.

Suedezii au echilibrat disputa și au deblocat tabela

Dominați în primele minute, nordicii au făcut pasul în față și au echilibrat disputa. Cu o posesie de 70%, nemții primesc gol după o acțiune la care Toivoinen (32') și-a arătat clasa: preluare de manual cu fundașul de marcaj în său și scăriță perfectă - Neuer, un simplu spectator plătitor de bilet...

Cu toate că au mai fost acțiuni periculoase la cele două porți (Neuer a evitat golul doi la ultima faza a reprizei), la vestiare s-a intrat cu un rezultat care trimitea din urmă cu patru ani acasă încă din faza grupelor.

Ședința de la cabine

Germania este o altă echipă în debutul reprizei secunde (ședinta de la vestiare a dat roade): presiunea pentru defensiva nordică devine insuportabilă, iar suedeză cedează în minutul 48: Reus punctează din apropiere, iar speranța își face din nou loc în gândurile suporterilor nemți.

Susținuți din tribune frenetic în anumite momente, elevii lui Low trec de câteva ori periculos prin fața porții lui Olsen, dar tabela de la Sochi nu se lasă schimbată cu una cu două.

Ocazia lui Werner

Ultimele zece minute, îngrijorarea începe să se citească pe fața suporterilor germani. Aflat fără omul de marcaj lângă el, Werner trimite cu dreptul, însă o face dezamăgitor, departe de poarta nordicilor.

Minutul 82

Boateng primește al doilea cartonaș galben, iar fundașul părăsește terenul cu capul plecat. La una din fazele următoare, Neuer (deși dezechilibrat), trimite în corner o minge pe care putea să scrie eliminarea matematică a nemților.

Olsen, ce reflex!

Cu doar două minute înainte de expirarea timpului regulamentar (88'), Olsen are un reflex foarte bun la lovitura de cap a lui Mario Gomez. Nemții au fost atât de aproape să dea lovitura pe final, cu un om mai puțin pe teren.

90+2'

Acțiune prelungită a nemților, mingea ajunge la Julian Brandt, iar șutul violent al acestuia poate fi oprit doar de...bară...Germania a trecut pe lângă o victorie de care avea nevoie cu disperare pentru a rămâne doar la mâna propriilor rezultate.

Nu scrie niciodată cronica nemților până nu fluieră arbitrul

Ce se mai poate întâmpla? S-a intrat în ultimul minut de prelungiri, iar nemții obțin o lovitură liberă. Kroos "arestează" mingea, iar toată lumea se așteaptă la o centrare și mii de speranțe că va devia cineva cu capul în poarta bravului Olsen. Nici vorbă, Toni ia pe umerii săi toată responsabilitatea, trimite pe poartă și readuce la "viață" o campioană en-titre aflată aproape de moarte clinică...

Învățare de minte: nu scrie niciodată cronica la un meci al Germaniei înainte de momentul în care jucătorii acestei echipe se află deja în drumul spre vestiare...

Echipe:

Germania: Neuer - Kimmich, Boateng, Rüdiger, Hector (Brandt '87) - Rudy (Gundogan '31), Kroos -

Müller, Draxler (Gomez '46), Reus - Werner. Selecţioner: Joachim Low

Suedia: Olsen - Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson - Claesson (Durmaz '74), Larsson, Ekdal, Forsberg - Toivonen (Guidetti '78), Berg (Thelin '90). Selecţioner: Janne Andersson.

Grupa F, clasament:

1 Mexic 6 puncte

2 Germania 3 (2-2)

3 Suedia 3 (2-2)

4 Coreea de Sud 0 (1-3).

Ultimele meciuri ale grupei (pe 27 iunie):

Mexic - Suedia

Coreea de Sud - Germania

FOTOGALERIE Germania vs Suedia

Sursa foto: fifa.com / getty