Andres Iniesta, căpitanul echipei de fotbal FC Barcelona, îşi va continua cariera la formaţia Vissel Kobe, a anunţat internaţionalul spaniol joi, în cursul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o în Japonia, alături de preşedintele noului său club, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este o mare provocare pentru mine. Sunt mulţumit să mă aflu în această ţară pe care o ador şi a cărei cultură o apreciez. Sunt nerăbdător să-mi cunosc noii coechipieri. Am avut şi alte oferte, însă acest proiect m-a sedus", a declarat Iniesta, care va fi coleg la Vissel Kobe cu atacantul german Lukas Podolski.

"Vissel are ambiţia de a deveni cel mai mare club din Asia", a asigurat preşedintele grupării nipone, Hiroshi Mikitani, conducătorul companiei de comerţ electronic Rakuten, sponsorul principal al lui FC Barcelona.

Mijlocaşul se va întoarce în Spania, pentru a se alătura lotului naţionalei ţării sale, cu care va începe pregătirile în vederea participării la Cupa Mondială 2018.

În vârstă de 34 ani, Andres Iniesta şi-a petrecut întreaga carieră la FC Barcelona, club cu care a cucerit în total 32 de trofee. El a evoluat de 124 de ori pentru selecţionata Spaniei, cu care a cucerit două titluri de campion european (2008, 2012) şi titlul de campion al lumii, în 2010, fiind autorul golului victoriei în finala cu Olanda (1-0 după prelungiri).