Internaţionalul columbian Radamel Falcao, actualul căpitan al echipei AS Monaco, a fost condamnat miercuri, în Spania, la plata sumei de 9 milioane euro, precum şi la 16 luni de închisoare, pedeapsă comutată în amendă, pentru fraudă fiscală, au anunţat surse judiciare, citate de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În aşteptarea verdictului, "El Tigre" a achitat deja fiscului spaniol, în luna iulie, 8,2 milioane euro, pentru acoperirea sumei solicitate de procurorii spanioli în numele administraţiei fiscale, plus penalităţile pentru întârziere.

Jucătorul sud-american va trebui acum să completeze diferenţa până la suma totală de 9,058 milioane euro. El a primit şi pedeapsă de 16 luni de închisoare, comutată într-o amendă de 96.000 euro.

Atacantul, care a evoluat la Atletico Madrid între 2011 şi 2013, a fost acuzat că s-a folosit de o reţea de societăţi-paravan, cu sediul în străinătate, în special în Insulele Virgine Britanice şi în Irlanda, pentru a ascunde de fisc veniturile legate de exploatarea drepturilor sale de imagine.

În afara lui Falcao, mai mulţi jucători de top au intrat în vizorul fiscul spaniol, printre aceştia numărându-se starurile Lionel Messi (FC Barcelona) şi Cristiano Ronaldo (Real Madrid), informează Agerpres.