Juventus Torino (detinatoarea trofeului) si AC Milan vor fi protagonistele din finala Cupei Italiei, programata la 9 mai pe Stadio Olimpico din Roma. Juventus a trecut in semifinale de Atalanta (scor 2-0 la general), in timp ce partida dintre Lazio si AC Milan a avut nevoie de penalty-uri pentru a fi stabilita invingatoarea (scor 5-4).

HotNews.roFoto: Hotnews

Juventus s-a impus, miercuri, pe teren propriu, in fata formatiei Atalanta (scor 1-0), gratie golului marcat de Miralem Pjanic, care a transformat un penalty in minutul 75. In partida tur, disputata la Bergamo, echipa lui Massimiliano Allegri a invins cu acelasi scor.

Rezumatul meciului Juventus vs Atalanta.

AC Milan s-a calificat in finala Cupei Italiei dupa victoria reusita la penalty-uri in fata lui Lazio, echipa la care Radu Stefan a fost integralist. Dupa 120 de minute, scorul a fost egal, 0-0, acelasi rezultat fiind consemnat si in meciul tur de la Milano. Formatia pregatita de Gennaro Gattuso s-a impus cu 5-4 dupa loteria penalty-urilor, unde s-au ratat nu mai putin de cinci lovituri de la punctul cu var.

De la Lazio au ratat Milinkovic-Savic, Lucas Leiva si Luiz Felipe, in timp ce la oaspeti nu au reusit sa transforme Rodriguez si Montolivo.

Rezumatul meciului Lazio vs AC Milan.

Juventus Torino a castigat ultimele trei editii ale Cupei Italiei, in timp ce AC Milan s-a impus ultima oara in 2003.