Antrenorul Louis Van Gaal, care a pregatit echipa Manchester United inaintea numirii lui Jose Mourinho, a declarat ca, sub conducerea portughezului, formatia de pe Old Trafford joaca un fotbal plictisitor. Olandezul mai spune ca prefera sa urmareasca meciurile rivalei Manchester City, o echipa cu jucatori de calitate, transmite News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Mai degraba m-as uita la un meci al lui City decat al lui United. Ai nevoie de calitate intr-o echipa si este clar, City are o echipa mai buna. Daca ma intrebi cum am facut la United, as spune ca a fost cel mai bun an al meu, tinand cont de circumstantele in care am lucrat. Am jucat fotbal si asta a fost in regula. Dar acest fotbal nu este cel apreciat in Anglia. Si acum, uitandu-ma la United, trebuie sa spun ca Mourinho nu este criticat desi echipa joaca mult mai plictisitor. United etaleaza acum un fotbal defensiv, eu am jucat intotdeauna un fotbal ofensiv. Dovada este ca intotdeauna adversarul parca autobuzul in poarta. Acum nu mai face asta, pentru ca Jose joaca defenisv", a declarat Van Gaal, potrivit mirror.co.uk.

Antrenorul olandez a pregatit pe United doua sezoane, 2014-2016, cand a fost inlocuit de Jose Mourinho. Van Gaal a obtinut un singur trofeu la Manchester, Cupa Angliei, si nicio clasare pe podium in campionat. Mourinho a reusit cu United sa castige Cupa Ligii si Liga Europa.