Nou-promovata Strasbourg a furnizat o surpriza uriasa in etapa a XVI-a din campionatul Frantei, reusind sa se impuna in fata lui Paris Saint-Germain, liderul clasamentului, scor 2-1. PSG era singura echipa neinvinsa in actualul sezon din Ligue 1 pana la confruntarea de pe Stade de la Meinau.

HotNews.roFoto: Hotnews

Da Costa (13') si Bahoken (65') au adus victoria gazdelor, in timp ce singurul gol al parizienilor a fost semnat de Mbappe, in minutul 42.

Cu Neymar, Mbappe si Cavani (a intrat in minutul 75') pe teren, PSG a suferit prima infrangere in toate competiile din acest sezon. Joia Nuno Da Costa a deschis scorul pentru Strasbourg in minutul 13, dupa o centrare perfecta din lovitura libera a lui Lienard. Mbappe a adus egalarea cu trei minute inainte de pauza, cu un sut din doar cativa metri. Bahoken a inchis tabela in minutul 65, cu un sut puternic din interiorul careului.

Finalul de meci a fost unul nebun, cu noua minute de prelungiri, insa gazdele au rezistat eroic in fata atacurilor pariziene. In ciuda acestei infrangeri, PSG ramane lider detasat in Ligue 1, cu 41 de puncte, fiind urmata de Marseille, cu 31 de puncte si un meci mai putin disputat. Strasbourg se gaseste pe pozitia a 14-a, cu 18 puncte.

Clasament:

1. PSG 41 puncte (+ un joc)

2. Marseille 31

3. Lyon 29

4. AS Monaco 29

5. Nantes 26 etc.

Partidele Lille - Toulouse, AS Monaco - Angers, Nice - Metz, Rennes - Amiens si Troyes - Guingamp au loc tot sambata, iar meciurile Saint-Etienne - Nantes, Caen - Lyon si Montpellier - Marseille se vor disputa duminica.

Rezumatul partidei Strasbourg - PSG: