Presedintele si patronul clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, a anuntat ca va vinde actiunile sale unui consortiu din China si se asteapta la investitii de cel putin 400 de milioane de euro in urmatorii doi ani, informeaza TheGuardian.

Silvio Berlusconi, patron AC Milan Foto: captura gazzetta dello sport

Berlusconi, care a cumparat clubul in 1986, a negociat timp de un an cu mai multe parti interesate, dar acum este increzator ca o intelegere va fi finalizata. In varsta de 80 de ani, Berlusconi a fost externat marti din spital, dupa ce a fost supus unei operatii pe cord deschis.

"Ultima decizie a fost foarte importanta. Am decis sa vand Milan cui este dispus sa investeasca bani pentru a permite clubului sa devina un protagonist in Italia, Europa si in lume. Am renuntat la cererile mele financiare, accept ceea ce mi s-a propus, fara a se lua in considerare valoarea marcii Milan, dar doresc ca grupul chinez sa accepte sa investeasca in Milan cel putin 400 milioane euro in urmatorii doi ani,'' a declarat fostul premier italian Silvio Berlusconi.

Anul trecut, Milan a raportat o pierdere de 93.5 milioane de euro si a terminat pe locul 7 ultimul sezon din Serie A, ratand pentru a treia oara consecutiv prezenta in competitiile europene.

Liderul consortiului chinez care va prelua 70% din actiunile lui AC Milan este Robin Li, un om de afaceri cotat cu a 6-a avere din China.

In 30 de ani cu Berlusconi la conducere, AC Milan a cucerit 28 de trofee.