Sepp Blatter va ramane in functia de presedinte al FIFA pana la alegerile care vor avea loc in luna februarie a anului viitor, informeaza Reuters. Blatter este urmarit de procurorii elvetieni, acesta fiind acuzat ca a prejudiciat bugetul FIFA cu doua milioane de franci elvetieni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Blatter va ramane la conducerea fotbalului mondial pana in februarie, informeaza avocatii acestuia. Motivul este unul simplu: clientul lor nu a facut nimic ilegal, dupa cum sustin acestia intr-un comunicat de presa.

Procurorul general al Elvetiei a anuntat ca Sepp Blatter este suspectat ca a facut o plata de doua milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini, prejudiciind astfel bugetul FIFA.

Ministerul public al Conferderatiei a deschis o ancheta penala impotriva presedintelui Federatiei Internationale de Fotbal Asociatia (FIFA) pentru gestiune frauduloasa si abuz de incredere, potrivit unui comunicat de presa al procuraturii.

Procuratura il suspecteaza pe Joseph Blatter ca a semnat un contract defavorabil FIFA cu Uniunea caraibiana de fotbal (Caribbean Football Union, CFU, al carei presedinte a fost Jack Warner) si ca, in executarea acestui contract, Blatter ar fi actionat de maniera contrara intereselor FIFA, respectiv FIFA Marketing & TV SA.

Intre altele, lui Joseph Blatter i se reproseaza ca a efectuat o plata de 2 milioane de franci elvetieni in favoarea lui Michel Platini, presedintele UEFA, prejudiciind astfel bugetul FIFA, pentru lucrari efectuate intre ianuarie 1999 iunie 2002. Plata a fost efectuata in inauarie 2011.

In 25 septembrie 2015, procurorii l-au audiat pe Joseph Blatter, in calitate de parat. In paralel, Michel Platini a fost audiat in calitate de persoana chemata sa ofere informatii (articolul 178 din Codul de precedura penala). Tot vineri, procurorii au perchezitionat sediul FIFA.