Actionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a declarat, marti, ca este posibil ca gruparea sa iasa din insolventa la vara, precizand ca ar fi pacat ca echipa construita de antrenorul Cristian Pustai sa nu isi propuna in sezonul urmator participarea in cupele europene, informeaza Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi ne dorim si pot spune ca e posibil sa iesim din insolventa la vara, pana sa inceapa urmatorul sezon. Din punctul de vedere al procedurilor in momentul de fata suntem peste asteptari. Cu dosarele suntem destul de inaintati, sa vedem cum decurg lucrurile si la termenele urmatoare. Dar ar fi pacat de echipa asta sa nu facem tot posibilul sa iesim din insolventa. Avem jucatori valorosi care zic eu ca au demonstrat pana acum si chiar ar fi pacat sa nu ne propunem obiective mai indraznete precum participarea în cupele europene", a afirmat Moraru pentru Mediafax.

Conform regulamentelor UEFA, un club nu poate participa in cupele europene in perioada in care se afla in insolventa. UEFA permite inscrierea cluburilor in competitiile pe care le organizeaza dupa un an de la incheierea acestei proceduri.

Echipa giulesteana se afla in prezent pe pozitia a 15-a in clasamentul Ligii I si are ca obiectiv in actualul sezon salvarea de la retrogradare.

FC Rapid este prima grupare de fotbal din Romania care a intrat in insolventa. La 7 decembrie 2012, Tribunalul Bucuresti a deschis procedura asupra gruparii giulesteane, aflata la acel moment in proprietatea lui George Copos.

Criza financiara a clubului Rapid a continuat chiar daca structura actionariatului s-a schimbat in doua randuri, gruparea fiind preluata dupa intrarea in insolventa de Adrian Zamfir si, ulterior, de Valerii Moraru.

In prezent, sapte cluburi din Liga I sunt in procedura de insolventa: FC Rapid, Universitatea Cluj, Otelul Galati, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploiesti si FC Brasov. Alte doua grupari aflate in insolventa, Gloria Bistrita si FC Vaslui, nu mai activeaza in Liga I, fiind dezafiliate de Federatia Romana de Fotbal.