Atacantul formatiei Rapid, Daniel Pancu, a declarat pentru Mediafax ca decizia Comitetului Executiv al FRF de a se juca un baraj intre Rapid si Concordia Chiajna pentru locul al 18-lea din Liga I este "absolut comica" si nu are "nicio treaba cu fotbalul". El a explicat ca atat Rapid cat si Concordia Chiajna si-au schimbat loturile de jucatori si nu au pregatirea necesara pentru un astfel de meci.

"Decizia este absolut comica, nu are nicio treaba cu fotbalul. Nici nu se stiu exact jucatorii din lot, nu avem pregatirea necesara, ce sa jucam? Si la fel este si la Concordia. Este absurd, cei din Comitetul Executiv trebuiau sa ia decizia asta cel putin acum trei saptamani, pentru ca ambele echipe aveau inca loturile de jucatori cu care au terminat campionatul", a spus Pancu.

Atacantul rapidist sustine ca partida va fi totusi una echilibrata, desi considera ca echipa din Chiajna are un mic avantaj deoarece a inceput putin mai devreme pregatirile pentru noul sezon. "Ei cred ca au o pregatire mai buna, au inceput putin mai devreme antrenamentele si poate au un mic avantaj. Dar oricum, pana la urma este un meci de baraj si va fi foarte, foarte echilibrat", a mai precizat Daniel Pancu.

Lotul formatiei Rapid s-a reunit abia la 1 iulie din cauza incertitudinilor privind esalonul in care va evolua in viitorul sezon dar si a problemelor de la nivelul conducerii. In momentul de fata, antrenorul Marian Rada are la dispozitie un lot format din multi jucatori tineri si cativa fotbalisti noi care insa nu au semnat deocamdata contracte cu FC Rapid din cauza intarzierilor privind vanzarea clubului catre oamenii de afaceri Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir. Multi dintre jucatorii titulari din sezonul precedent au plecat de la echipa reziliindu-si unilateral contractele, iar altii au refuzat sa se prezinte la reunire din cauza restantelor salariale.

Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal (FRF) a decis, in sedinta de sambata, ca in editia 2013/2014 a Ligii I sa participe 18 echipe, Rapid si Concordia Chiajna urmand sa dispute, in data de 13 iulie, un baraj de mentinere.

Comitetul Executiv al FRF a hotarat ca in primul esalon sa participe 18 formatii, dupa ce, in aceasta saptamana, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a dat dreptate clubului Universitatea Cluj, care a contestat deciziile instantelor Sistemului National de Licentiere al FRF, de a nu-i permite sa evolueze in Liga I. Dupa decizia TAS, in Liga I erau 17 echipe care indeplinesc criteriile sportiv si de licentiere.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a sustinut un sistem cu 18 echipe pentru a evita o diminuare a sumei care revine anual cluburilor din vanzarea drepturilor TV.

Cluburile Rapid si Universitatea Cluj, aflate in insolventa, nu au primit licenta pentru Liga I din partea Sistemului National de Licentiere din cadrul FRF, dar indeplinesc criteriul sportiv, clasandu-se la finalul sezonului trecut pe locurile 8, respectiv 12. Rapid nu s-a mai adresat TAS deoarece Tribunalul Bucuresti a amanat pana in septembrie pronuntarea in ceea ce priveste planul de reorganizare a societatii care administreaza clubul.

In schimb, gruparile Concordia Chiajna si CSMS Iasi au primit licenta, insa au retrogradat din punct de vedere sportiv, terminand editia trecuta a Ligii I pe pozitiile 15, respectiv 17. Pe locul 16 s-a clasat CS Severin, echipa care nu a primit licenta si care a retrogradat in acelasi timp, iar pe locul 18 a fost Gloria Bistrita. Din liga a II-a au promovat patru echipe, toate avand licenta pentru primul esalon.