Condamnat la un an de inchisoare cu suspendare in "Cazul Valiza", Victor Piturca ar putea parasi banca tehnica a nationalei de fotbal a Romaniei, sustine gsp. Motivul - FIFA tine mult la imaginea sa si nu este de acord cu un selectioner condamnat penal.

Victor PiturcaFoto: HotNews / Dan Popescu

Conform surselor gsp, FIFA ar fi trimis catre FRF o scrisoare in care precizeaza ca Victor Piturca nu ar mai avea voie sa stea pe banca tehnica, dupa suspendarea primita in "Dosarul Valiza".

In preliminariile pentru Mondialul din 2014, Romania mai are de disputat patru partide.

Programul Romaniei in preliminariile pentru CM:

Romania - Ungaria (6 septembrie)

Romania - Turcia (10 septembrie)

Andorra - Romania (11 octombrie)

Romania - Estonia (15 octombrie).

Codul de Conduita FIFA, capitolul "Mita si coruptie":

- "Persoanele vizate de prezentul cod nu trebuie sa ofere, sa promita, sa dea sau sa primeasca orice avantaj financiar sau de alta natura cu scopul de a obtine avantaje necuvenite in interiorul sau in afara FIFA."

- "Nu trebuie sa ofere, sa promita, sa dea sau sa accepte orice avantaj pentru executarea sau omiterea unui act legat de activitatea oficiala si efectuat contrar propriilor atributii"

- "Persoanele vizate de prezentul cod trebuie sa se abtina de la orice activitate sau comportament care ar putea da naştere la aparitia sau suspiciunea de conduita necorespunzatoare", sustine gsp.