Avantaj important pentru CFR Cluj, in barajul pentru intrarea in grupele Champions League: echipa lui Ioan Andone a castigat cu 2-1 pe terenul elvetienilor de la FC Basel, urmand sa dispute mansa retur acasa, in "Gruia".

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ardelenii au fost condusi cu 1-0 la pauza (gol Streller 44), insa au revenit in cele cinci minute magice ale senegalezului Sougou - a egalat in minutul 66 si a inscris punctul decisiv in minutul 71. Pentru Sougou, putea sa iasa si mai bine: a nimerit bara in minutul 85, iar in prelungiri a ratat singur cu portarul Sommer!

Rezultate din play-off-ul Champions League, mansa-tur:

Spartak Moscova - Fenerbahce 2-1

(Emenike 59, Kombarov 69 - Kuyt 65)

Copenhaga - Lille 1-0

(Santin 38)

Helsingborg - Celtic 0-2

(Commons 2, Samaras 75)

Moenchengladbach - Dinamo Kiev 1-3

(Ring 13 - Mihalik 28, Iarmolenko 36, de Jong autogol 81)

'85 Bara Sougou, din 12 metri, dupa o centrare a lui Nicoara!!!

'84 Sut Frei, pe langa poarta lui Felgueiras.

'79 Intra vedeta elvetienilor, veteranul Alexander Frei, pentru a salva situatia.

'74 Salah scapa in careul CFR-ului, dar suteaza modest.

'71 Sougou este eroul ardelenilor: suteaza napraznic, din 10 metri, lateral dreapta, sub transversala lui Sommer, depasit complet! 2-1 pentru CFR!

'66 Sougou egaleaza, dupa un sprint devastator in zona centrala (dupa o angajare perfecta a lui Bastos), cu un sut plasat pe langa Sommer. 1-1, CFR are prima sansa!

'63 Lovitura libera pentru CFR, de la 20 de metri, pozitie centrala. Executia ii apartine fundasului Rada (?!!), iar mingea sare peste poarta lui Basel. Pacat de sansa avuta.

'57 Stocker reia cu pieptul spre poarta parasita eronat de Felgueiras, dar arbitrii opresc jocul: ofsaid la extrema elvetienilor.

'53 Bastos scapa pe extrema, centreaza bine in fata portii, dar Ronny e prea scund. Kapetanos tocmai a fost schimbat...

'47 Streller rateaza sansa de a dubla avantajul, la o faza in care Felgueiras a salvat de doua ori poarta CFR-ului. Anterior, ardelenii avusesera cateva momente bune, irosite insa de Rui Pedro.

'44 Gol Basel: Streller reia in vinclu, de la 8 metri, cu o executie acrobatica. Golul vine dupa o lovitura de colt la care Godemeche s-a aparat naiv, nereusind sa respinga in fara lui Dragovic. Din duelul celor doi, mingea a ricosat la Streller care nu a ratat.

'42 Kapetanos se demarca ideal, la marginea careului elvetian, se intoarce cu fata spre buturi, dar suteaza mult peste. Foarte buna pasa lui Godemeche.

'34 Streller reia cu capul, de langa Rada, aproape sa deschida scorul. Arbitrul vede un fault in atac, comis de elvetian, dar este ingrijorator pasul inapoi al CFR-ului. Pauza e inca departe.

'30 Greseala mare Felgueiras: iese stupid la o minge la care nu a vea nicio sansa, este "saltat" de Stocker, din fericire mingea trece pe langa poarta.

'23 Cea mai mare sansa de gol apartine gazdelor: Deggen, singur cu portarul CFR-ului, il ia la tinta - Felgueiras salveaza echipa ardeleana.

'19 Portarul CFR-ului Felgueiras, faultat in momentul iesirii pe centrare. Faza fixa, executata cu schema de elvetieni.

'14 Ocazie buna pentru elvetieni: Streller reia cu capul, de la 8 metri, pe langa buturile ardelenilor.

'10 Sougou, sansa buna de a inscrie: prinde o minge balbaita de elvetieni, la marginea careului, suteaza fara preluare, iar portarul lui Basel respinge cu dificultate...

'8 In sfarsit, CFR iese din propria jumatate. Pasa modesta Godemeche, pentru Kapetanos, dar este oricum o incercare. Basel, redutabila pe teren propriu, nu trebuie lasata sa isi faca jocul obisnuit de posesie.

'5 Debut fara pretentii din partea clujenilor: Basel, invitata sa domine, joaca cu fundasii la centrul terenului.

'2 CFR scapa ieftin la primul atac al elvetienilor: Rada il busculeaza pe Streller, insa arbitrul nu acorda penalty.

CFR Cluj: Felgueiras - Ivo Pinto, Cadu, Rada, Camora - Rui Pedro, Godemeche, Sare, Bastos - Sougou, Kapetanos.

Basel: Sommer - Park, Dragovic, Sauro, Steinhofer - Diaz, Cabral - Degen, Salah, Stocker - Streller.