Dupa ce au pierdut primele meciuri de la EURO 2012, Portugalia si Olanda ar putea fi eliminate de la turneul final in cazul in care vor inregistra esecuri si in disputele cu Danemarca, respectiv Germania. Vazuta drept favorita la castigarea competitiei, Olanda nu are voie sa faca pasi gresiti impotriva Germaniei, in caz contrar vicecampioana mondiala urmand sa plece acasa inca din faza grupelor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Danemarca - Portugalia (19.00, Lvov, Dolcesport direct)

Cotata cu sanse mari la fazele superioare ale competitiei, Portugalia se afla la un singur pas de eliminare. Lusitanii au pierdut in fata Germaniei (0-1), iar o infrangere cu Danemarca ar fi echivalenta cu plecarea acasa. Atmosfera din vestiarul portughezilor nu este cea mai buna, selectionerul Paulo Bento si Cristiano Ronaldo aflandu-se in conflict.

Echipe probabile:

Danemarca: Andersen - Jacobsen, Kjaer, Agger, Poulsen - Kvist, Zimling - Rommedahl, Eriksen, Krohn-Dehli - Bendtner.

Portugalia: Rui Patricio - Joao Pereira, Pepe, Bruno Alves, Coentrao - Miguel Veloso - Nani, Raul Meireles, Joao Mourinho, Cristiano Ronaldo - Helder Postiga.

Arbitru: Craig Thompson (Scotia).

Olanda - Germania (21.45, Harkov, TVR1 direct)

Olanda este, cel putin pana in acest moment, surpriza neplacuta a turneului final european. Vicecampioana mondiala a pierdut, la debut, cu Danemarca (0-1), iar in aceasta seara se va duela cu Germania. Victoria este absolut necesara pentru ca Sneijder, Robben si compania sa mai spere la "sferturile" competitiei.

Echipe probabile:

Olanda: Stekelenburg - Van der Wiel, Heitinga, Mathijsen, Willems - Van Bommel, De Jong - Robben, Sneijder, Afellay - Van Persie.

Germania: Neuer - Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Kroos - Muller, Ozil, Podolski - Gomez.

Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).

Grupa B, clasament:

1 Danemarca 3 puncte

2 Germania 3

3 Olanda 0

4 Portugalia 0.