Un comediant britanic a distrus bancnote în valoare de 10.000 de lire sterline după îi dăduse un ultimatum fostului căpitan al echipei de fotbal a Angliei, David Beckham, pentru a se retrage din rolul său de ambasador al Qatarului la Cupa Mondială, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Beckham, care a jucat pentru Manchester United și Real Madrid, lucrează pentru Qatar, țară care a fost criticată pentru tratamentul aplicat muncitorilor străini, nerespectarea drepturilor LGBTQ+ și legile sociale restrictive.

Joe Lycett a anunțat săptămâna trecută că va dona banii în scopuri caritabile dacă Beckham va fi de acord să rupă legăturile cu gazda Cupei Mondiale.

În caz contrar, a promis el, va toca banii înainte de începerea turneului.

Duminică, Lycett, îmbrăcat într-o rochie în culorile curcubeului, a postat un clip cu el punând două teancuri de bancnote de 5 lire sterline într-un tocător de crengi.

Lycett declarase anterior că Beckham era un model pentru comunitatea gay, dar a ales să lucreze pentru Qatar, care este „unul dintre cele mai rele locuri din lume pentru a fi gay".

Beckham nu a confirmat public că a aflat de mesajul comediantului și nici nu a răspuns ultimatumului acestuia.

Homosexualitatea este ilegală în Qatar, iar organizatorii Cupei Mondiale de fotbal din această țară au avertizat vizitatorii împotriva manifestărilor publice de afecțiune, dar au spus că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de mediul de proveniență, este binevenită la eveniment.

De asemenea, Qatarul a negat acuzațiile de abuzuri asupra muncitorilor și de mită pentru a obține drepturile de organizare.