Lance Armstrong se considera prea batran pentru a mai fi liderul unei echipe si marturiseste ca nu va prelua sarcinile de conducator, lasandu-i pe cei mai tineri in prim-plan. "Ar fi o actiune iresponsabila din partea mea sa creez noua echipa in jurul meu", a declarat septuplul castigator al Turului Frantei.

Americanul nu si-a ascuns intentiile de a-si mai adauga in palmares un nou trofeu in Marea Bucla, dar a declarat ca nu vrea sa preia si pozitia de lider in nou formata echipa RadioShack.

"Acum am 38, iar in sezonul urmator voi avea 39. Ar fi o actiune iresponsabila din partea mea sa creez noua echipa in jurul meu. Pentru a concura la Turul Frantei trebuie sa ne uitam la Levi Leipheimer si Andreas Kloden, la tactici, la ideile pe care le vom utiliza", a declarat Armstrong, potrivit BBC.

Intors dupa o perioada de patru ani de pauza, Armstrong a obtinut in acest an locul al treilea in Turul Frantei cu echipa Astana. Dar diferentele de opinie dintre american si Alberto Contador l-au facut pe Armstrong sa paraseasca echipa, luand cu el si alti sapte rutieri.

"Daca te uiti la Turul din acest an vei observa ca noi (Astana) am avut cea mai puternica echipa din competitie. Din cei noua rutieri de anul trecut ai echipei Astana de la Turul Frantei, opt sunt acum la RadioShack. Am luat rutierii pe care ii vroiam, asa ca ramanem o echipa puternica. Ne lipseste favoritul de inalta clasa cum ar fi Alberto, dar imi plac sansele pe care le avem cu baietii nostri", a subliniat Armstrong.