Cinci legende ale gimnasticii mondiale au primit, sambata la Oklahoma, distinctii la cea de-a 13-a editie a International Gymnastics Hall of Fame. Octavian Bellu, Viktor Chukarin (Ucraina), Dominique Dawes (Statele Unite), Elvira Saadi (Uzbekistan) si Vitaly Scherbo (Belarus) au intregit tabloul Hall of Fame, care a ajuns la 69 de membri.

Bellu este al doilea antrenor roman care este inclus in Hall of Fame, dupa Bela Karolyi, in 1997. Distinctia i-a fost data gratie performatelor pe care le-a obtinut cu lotul feminin de gimnastica, in special pentru castigarea celor 5 titluri mondiale consecutive (1994-2001) si doua titluri olimpice (2000, 2004).

"Daca au decis ca eu trebuie sa fiu in International Gymnastics Hall of Fame, atunci sunt sigur ca am facut o treaba buna. Gimnastica a fost viata mea si am incercat sa o fac cat mai bine. Noi nu suntem vedetele. Vedetele sunt gimnastele. Noi acceptam sa stam in culise. Acum sunt in aceeasi familie cu fostele mele gimnaste. Ce poate fi mai bine decat atat?", a declarat Bellu, potrivit International Gymnast Magazine.

In Hall of Fame-ul gimnasticii internationale se mai regasesc si Nadia Comaneci, Ecaterina Szabo, Teodora Ungureanu, Daniela Silivas si Simona Amanar.