Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box a fost suspendat pe o perioada de trei ani si jumatate de catre Comisia de Disciplina a Asociatiei Internationale de Box Amator (AIBA) dupa ce, in timpul Jocurilor Olimpice de la Beijing a fost acuzat de tentativa de manipulare a arbitrilor.

In urma suspendarii, Rudel Obreja nu va mai putea reprezenta FR Box la competitiile oficiale de box, iar in cazul in care decizia va fi difinitiva, nu va putea participa la nicio competitie organizata de AIBA. "Am fost suspendat trei ani si jumatate de Comisia de Disciplina a AIBA, insa voi depune apel pentru aceasta decizie. Nu s-a tinut cont de faptul ca nu s-a gasit nicio proba impotriva mea cum ca as fi vrut sa mituiesc arbitrii la Olimpiada. Practic am fost suspendat pentru ca am organizat acea conferinta de presa in care am vorbit liber. Am fost o problema pentru ca nu am acceptat jocurile lor. Probabil se va ajunge si la un tribunal civil, pentru ca este o decizie total incorecta", a declarat Obreja pentru NewsIn.

Lui Rudel Obreja i-au gasit deja si un inlocuitor pentru postul de vicepresedinte AIBA: "Ce este ciudat e faptul ca deja m-au inlocuit din functia de vicepresedinte a AIBA cu rusul Murov, desi decizia nu este inca definitiva, pentru ca mai am dreptul de a contesta. Daca si Tribunalul de la Lausanne spune ca nu ai voie sa vorbesti, atunci nici nu as vrea sa ma mai intorc intr-o asemenea lume. Oricum, eu nu accept sa fiu suspendat pentru asa ceva".

Asociatia Internationala a boxului amator a trimis presei un comunicat, in 22 august 2008, in care anunta suspendarea oficialului roman, delegat tehnic adjunct al competiţiei de box din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing, pentru "tentative de manipulare a competitiei". Obreja a sustinut atunci, in cadrul unei conferinte de presa, ca selectia arbitrilor si sistemului de arbitraj sunt manipulate, iar AIBA l-a suspendat imediat, declarand ca a obtinut informatii privind posibilele tentative ale romanului pentru manipularea competitiei.