Schiorul elvetian Daniel Albrecht a suferit un accident grav in timpul probei de joi de la Kitzbuehel. Sportivul a aterizat pe spate dupa un zbor de 40 de metri si se afla in coma artificiala. Albrecht participa la o proba, contand pentru etapa a 10-a, de sambata, de la Cupa Mondiala din Austria.

Albrecht a pierdut controlul dupa ce a zburat peste 40 metri si a aterizat pe spate. Timp de 20 de minute a primit ingrijiri medicale, dupa care a fost transportat cu elicopterul spre cel mai apropiat spital.

.

Schiorul a suferit o hemoragie cerebrala si o contuzie la unul din plamani. "Starea de sanatate a lui Daniel este stabila, acum. S-a trezit pentru o scurta perioada de timp, dar doctorii i-au indus coma artificiala. Va fi transportat la un spital din Innsbruck pentru analize amanuntite", a declarat purtatorul de cuvant al echipei, Diana Faeh.

Anul trecut, americanul Scott Macartney a suferit un accident asemanator si a pierdut intreg sezonul, ceea ce e probabil sa i se intample si elvetianului.

Daniel Albrecht are 25 de ani si este specialist in proba de viteza. A castigat patru Cupe Mondiale: trei la slalom urias si una la super-combinata.