Pacursul perfect al lui David Popovici la Campionatul Național de Înot în bazin de 50 de metri de la Otopeni a continuat și sâmbătă, când acesta s-a impus și în proba de 100 m liber.

David PopoviciFoto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

David Popovici și obiectivul său pentru Jocurile Olimpice de la Paris

După medaliile de aur câștigate în probele de 50 m, 200 m și 400 m liber, sportivul legitimat la CS Dinamo a terminat primul și cursa de 100 m liber.

Sâmbătă, el a parcurs 100 m în 47 de secunde ş 86 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat Patrick Dinu (49.16), iar pe poziţia a treia a terminat George Adrian Raţiu (49.53).

„Sunt foarte mulţumit. Cred că n-am mai coborât de aproape un an sub 48. Cred că da, sunt în grafic pentru Jocurile Olimpice.

Mă bucur că am îndeplinit obiectivul principal la aceste campionate şi anume să mă calific la Campionatele Europene.

Singurele obiective pentru Jocurile Olimpice sunt să dau tot ce am mai bun. Mai mult decât atât nu am ce să fac”, a declarat Popovici în direct la TVR Sport, conform News.ro.

Pentru sportiv urmează Mare Nostrum în Barcelona şi Campionatele Europene din Serbia, iar apoi Jocurile Olimpice.

David Popovici a participat anul acesta la două concursuri internaționale, EuroMeet în Luxemburg și Antwerp Diamond Race în Belgia, unde s-a impus atât la 100 m liber, cât și la 200 metri liber.

Înotătorul român este prezent în Top 30 mondial al sezonului la ambele probe, al zecelea la 100 metri liber cu 48, 01 secunde și al 23-lea la 200 m liber cu 1:46, 90, înregistrate la concursul din Luxemburg.

România are doi înotători calficați la Jocurile Olimpice de la Paris: David Popovici și Vlad Stancu.