​De-a lungul timpului, oamenii au fost dornici să găsească strategii câștigătoare pentru ruletă. În vremurile de început au fost oameni care au studiat sute de ore la rând numerele pe care se oprește bila pentru a vedea anumite stereotipuri.

RuletăFoto: Canva

Sunt destule povești despre mese uzate care aveau o anumită zonă în care bila ateriza mai des, însă acest lucru este mai puțin posibil în zilele noastre. Mesele din cazinourile terestre sunt mult mai des verificate, cele electronice nu au cum să se „uzeze”, iar la mesele de casino cu dealer live acțiunea este transmisă din studiouri special amenajate de nume cu reputație impecabilă precum Evolution Gaming, Playtech sau Pragmatic Play.

Chiar și așa, dorința oamenilor de a câștiga la ruletă nu a dispărut. Cu timpul au fost create mai multe strategii care, deși nu garantează un câștig, cresc în teorie șansele pe care un jucător le are. Important este să ții minte că rezultatele sunt stabilite strict de noroc. Totuși, există trei sisteme populare folosite de jucători, pe care le vom detalia în acest articol.

Sistemul Martingale

Este poate cel mai cunoscut sistem folosit de jucătorii la ruletă online. Dacă joci deja la pariuri sportive, s-ar putea să fi auzit deja de el. Asta deoarece poate fi aplicat cu succes și în alte domenii. Sistemul Martingale are la bază o formulă matematică veche de sute de ani. Deși în teorie este foarte simplu de implementat, ține cont că ai nevoie de multă disciplină și de echilibru. Riscurile sunt destul de mari și trebuie să le calculezi cu atenție.

Cum funcționează acest sistem? În momentul în care pierzi un pariu, la următorul trebuie să dublezi miza. Vei efectua acești pași până când vei avea un pariu câștigător și vei relua cu miza inițială. Exemplu concret:

  • Mizezi 5 RON că bila se oprește pe negru
  • Dacă pariul este pierzător, următoarea miză va fi de 10 RON
  • Dacă pierzi din nou, vei miza 20 RON și tot așa
  • În cazul în care câștigi, reiei pariul cu miza inițială de 5 RON

Cele mai bune selecții pentru acest pariu sunt cele cu cota 2, cum ar fi culoare, par/impar, zonă.

Este foarte important să înțelegi și riscurile acestui sistem. În teorie, ai putea spune că acest sistem este sută la sută câștigător deoarece bila tot va trebui să se oprească, spre exemplu, pe negru la un moment dat. Dar ce faci dacă se va opri după ce a căzut de 10 ori la rând pe roșu? Sunt și riscuri mari și e bine să știi că poți acoperi măcar 6-7 pariuri. Iar dacă adopți această strategie poate ar fi indicat să stai pe bară și să aștepți ca bila să cadă de 4-5 ori pe aceeași culoare și abia apoi să începi să aplici sistemul matematic Martingale.

Sistemul Fibonacci

Leonardo Fibonacci este un alt matematician ce a inspirat apariția unui sistem pentru ruletă live. Sistemul este asemănător cu Martingale, dar prezintă riscuri ceva mai mici. E indicat să îl folosești pe pariurile pe cele trei coloane sau pe intervalul numărului câștigător, cu cotă 3.00. În acest sistem, miza următoare va fi suma precedentelor două. Concret? Dacă ai început cu miză de 5 RON iar primul pariu e pierzător, următoarea miză va fi tot de 5 RON. La al treilea pariu miza va fi de 10 RON, iar la al patrulea de 15 RON. Când un pariu va fi câștigător, vei reîncepe cu miza inițială.

Sistemul James Bond

Dacă ai văzut filmele din seria James Bond, știi deja că sunt numeroase scene în care agentul 007 apare în cazinouri. Iar numele său a dus și la apariția unui sistem pentru ruletă online. El poate fi aplicat pe pariurile cu număr. Vei ignora complet numerele de la 1 la 12 și vei paria pe celelalte.

Dacă ai, spre exemplu, un buget de 20 RON, vei miza 14 lei pe cele din intervalul 19-36 (cotă 2.00), 5 lei pe 13-18 (cotă 6.00) și 1 leu pe 0. În cazul în care vei câștiga, vei avea un profit de 8 RON dacă bila se va opri între 19 și 36, 10 RON dacă se va opri între 13 și 18 și 16 lei dacă se va opri pe 0. În schimb, dacă se va opri între 1 și 12 vei dubla bugetul și vei repeta pariul.