​David Popovici se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris, unde va concura pentru medalii în probele de înot de 100 și 200 metri liber. Sportivul va sta însă în afara satului olimpic și va avea pază asigurată.

David PopoviciFoto: YUTAKA / AFLO / Profimedia

David Popovici, cazare separată de restul sportivilor și condiții de securitate la JO 2024 – Cine plătește pentru ele?

Într-un comunicat emis vineri pe rețelele de socializare, David Popovici a anunțat că a luat decizia ca el și staff-ul său să se cazeze în afara satului olimpic la JO de la Paris, într-un hotel de trei stele.

În ceea ce privește serviciile de protecție privată, campionul a menționat că acestea vor fi achitate integral de către el.

Contactat de iAMSport, președintele COSR Mihai Covaliu susține că înotătorul nu este favorizat, dar că „nu toată lumea este egală” în ceea ce privește sportivii care vor fi prezenți la Paris.

„David Popovici nu este favorizat, ci este un sportiv de excepție. Și, ca toți sportivii de excepție care merg la Jocurile Olimpice să se bată pentru medalia de aur, are nevoie de suport maxim. Adică un sportiv care se califică pe ultimul criteriu, care este pe locul 50, și vine cu pretenții exagerate, nu ai cum să-i pui...

Noi trebuie să știm că nu toată lumea este egală. Sunt sportivi cotați mai bine, sunt sportivi cotați cu șanse mai puține și sunt sportivi care doar obțin calificarea la Jocurile Olimpice. Totul are o măsură.

Și loturile de canotaj și kaiac vor sta în afara satului olimpic. Pentru ei și pentru David sunt două centre olimpice de excelență pe care noi le vom avea acolo. Suma este mult mai mare pentru ceea ce înseamnă loturile amintite pentru că sunt și mai mulți sportivi” – a declarat Mihai Covaliu, pentru iAMSport.

La rândul său, Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, susține că familia lui Popovici nu intră în categoria staff-ului și că numărul de camere rezervat pentru acesta este unul rezonabil.

„Părinții nu intră în categoria stafful lui David. Am mai auzit și povești despre iubita lui, că ar sta cu el. Nu știu asta, dacă vine sau nu la Paris, dar pot să vă confirm că nu face parte din stafful lui David. Dacă cineva din familia lui vine acolo, nu are treabă cu locația lui Popovici.

Și, apropo de hotel, care e de trei stele, nu de cinci, prețurile de acum, față de anul trecut, când s-a contractat această locație, sunt complet diferite, mai mult decât duble. Nu este vorba nici de zece camere, nici de șase, dar specific faptul că nu David face aceste cereri. Acestea nu vin de la sportiv. El are o singură treabă, să înoate. Cererile vin de la antrenor sau de la membrii staffului.

Numărul de camere este unul decent, asta pot să vă spun. Nu merg toți membrii echipei lui, pot să vă confirm acest lucru, dar este adevărat că nu e doar el și antrenorul” – a afirmat Camelia Potec.

Cazul nu este unul singular, la JO de la Sydney din anul 2000, Gabriela Szabo a locuit în afara satului olimpic, dar costurile integrale au fost suportate de către sponsorii săi.

Președinte al COSR la acea vreme, Ion Țiriac a refuzat să plătească transportul și cazarea în altă locație.