Ion Ţiriac și-a retras oferta de a construi gratuit un patinoar în municipiul Braşov, a anunțat primarul Allen Coliban, care reclamă un sabotaj din partea consilierilor locali care formează majoritatea.

Ion TiriacFoto: JACOVIDES-MOREAU / Bestimage / Profimedia

Ion Țiriac, dezamăgit de conducătorii Braşovului - Primarul Allen Coliban: „Generaţii întregi de copii vor avea de suferit”

Edilul braşovean a afirmat că a primit o scrisoare de la fostul tenisman în care acesta şi-a exprimat „dezamăgirea faţă de cei care conduc municipiul Braşov”, respectiv faţă de refuzul Consiliului Local de a „primi cu titlu gratuit o bază sportivă ce urma să deservească toţi braşovenii”, şi în care omul de afaceri precizează că „disponibilitatea sa de a realiza parteneriatul cu municipiul Braşov încetează”.

„Este o scrisoare pe care am primit-o în urma lungilor şedinţe de joi şi vineri, atât în comisii, cât şi în plen. Au fost peste şase ore de discuţii pe marginea acestui subiect, în condiţiile în care contractul proteja în integralitate interesele municipiului, iar riscurile erau asumate de către partea privată.

Scrisoarea domnului Ion Ţiriac mulţumeşte Executivului pentru atitudinea deschisă şi cooperantă şi pentru eforturile depuse în tot acest an de când au început demersurile.

Totodată, exprimă dezamăgirea pentru lipsa de încredere arătată de majoritatea din Consiliul Local şi pentru votul dat, un vot pe care îl consideră surprinzător şi inexplicabil, motiv pentru care ne anunţă pe cale oficială că se retrage din această construcţie, practic, din acest parteneriat.

Domnilor de PSD şi PNL aţi înfrânt, Braşovul pierde un patinoar, generaţii întregi de copii vor avea de suferit de pe urma sabotajului făcut în mod repetat în Consiliul Local.

Avem din păcate acest rezultat, care spune multe despre felul în care Braşovul a alungat investitori în trecut, despre faptul că ani la rând ne-au ocolit şi festivalurile mari de muzică şi astfel de propuneri de parteneriate din partea unor investitori majori şi credibili şi toate acestea se datorează exclusiv faptului că votul politic (în CL - n.r.) a fost contrar intereselor braşovenilor şi contrar jurământului pe care noi, reprezentanţii comunităţii l-am depus” - Allen Coliban, primarul Brașovului.

Un memorandum de colaborare cu Fundaţia Ion Ţiriac, în vederea realizării unui patinoar dedicat în special antrenamentelor copiilor şi juniorilor, a fost adoptat de Consiliul Local Braşov în 29 decembrie, scrie Agerpres.

Conform explicaţiilor date la momentul respectiv de primarul USR Allen Coliban, fundaţia urma să cumpere un teren, pe care să realizeze investiţia pe cheltuiala sa, iar apoi patinoarul urma să fie dat în administrare municipalităţii braşovene.

Totodată, edilul promitea că detaliile colaborării cu Fundaţia Ion Ţiriac vor fi prezentate Consiliului Local Braşov la sfârşitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, un proiect de Hotărâre de CL a ajuns pe masa consilierilor braşoveni abia săptămâna trecută, în 29 martie, şi, după dezbateri îndelungate, nu a fost votat din cauza opoziţiei consilierilor PNL şi PSD.