​NBA l-a amendat pe Victor Wembanyama cu 25.000 de dolari, după ce starul celor de la San Antonio Spurs a aruncat o minge în tribune, sâmbătă, după victoria obținută în fața celor de la New York Knicks, scor 130-126 (după prelungiri).

Victor WembanyamaFoto: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

Victor Wembanyama, amendat cu 25.000 de dolari după ce a aruncat o minge în tribune

La finalul partidei, baschetbalistul francez a celebrat aruncând mingea către spectatori. În mod normal, liga aplică automat o amendă pentru un asemenea gest, care l-a deranjat și pe Jalen Brunson (marcase 61 de puncte pentru Knicks).

Wembanyama a vorbit despre acest moment după înfrângerea suferită în fața celor de la Golden State Warriors (113-117).

„Știu că jucătorii au mai fost amendați pentru că au aruncat mingea în tribune, dar au făcut-o cu rea intenție. Eu am făcut-o doar pentru a face ziua cuiva mai bună. Nu e ca și cum aș fi încercat să rănesc pe cineva” - Victor Wembanyama.

În meciul cu Knicks, jucătorul de 20 de ani a reușit 40 de puncte (record al carierei), 20 de recuperări și 7 pase decisive. A fost al 39-lea double-double bifat de Wembanyama în primele 65 de partide jucate pentru Spurs.

După duelul pierdut cu Warriors, francezul are o medie de 21,2 puncte, 10,5 recuperări, 3,6 pase decisive, 3,4 blocaje și 1,3 intercepții.