Anthony Joshua, fostul campion mondial la categoria grea, l-a învins prin KO pe Francis Ngannou, fost campion MMA. Meciul de box profesionist a avut loc la Kingdom Arena din Riad.

Anthony JoshuaFoto: Nick Potts / PA Images / Profimedia

Anthony Joshua, victorie prin KO contra lui Francis Ngannou

Britanicul (34 de ani) l-a trimis pe fostul campion UFC la categoria grea, în vârstă de 37 de ani, născut în Camerun, la podea în prima repriză cu o directă de dreapta în bărbie.

Mai apoi, l-a trimis de două ori la podea în repriza secundă. Camerunezul a rămas la pământ înainte de debutul reprizei a treia, iar arbitrul a decis să oprească meciul.

Joshua a fost declarat învingător prin victorie prin KO. Ngannou a rămas inconştient şi a primit îngrijiri înainte de a se ridica din nou, uimit, în picioare.

„Mă întorc în cuşca mea şi când mă vor lăsa să ies, voi lupta din nou”, a spus Joshua, în timp ce campionul WBC la categoria grea, Tyson Fury, privea de la marginea ringului.

Fury a boxat cu Ngannou în octombrie, şi a obţinut o victorie la puncte.

„Când am văzut lupta cu Tyson Fury, m-am gândit: "Vreau şi eu ceva din asta". Ngannou este un mare campion, iar acest lucru (n.r. înfrângerea) nu îi răpeşte nimic din capacităţile sale”, a spus Joshua.

„I-am spus să nu părăsească boxul. Are două meciuri şi a luptat cu cei mai buni”, a completat Joshua.

Victoria este a patra în 11 luni pentru Joshua, dublu campion mondial, şi îi menţine vie ambiţia de a recâştiga un titlu.

Eddie Hearn a cerut ca Joshua, pe care l-a promovat de-a lungul carierei profesioniste a greilor, să-l înfrunte pe învingătorul dintre Fury şi Oleksandr Usyk.

Cei doi se vor lupta pentru a deveni campionul mondial incontestabil la categoria grea în luna mai, urmând ca mai târziu, în cursul anului, să aibă loc un meci revanşă.

„Peste cinci ani nu voi mai lupta”, a adăugat Joshua. "Eddie Hearn şi echipa mea îmi vor modela viitorul".

La meci au asistat peste 16.000 de spectatori, printre care şi filipinezul Manny Pacquiao, precum şi unele dintre cele mai mari nume din fotbal, cum ar fi Ronaldo şi Jose Mourinho, transmite News.ro.