Kateryna Zelenykh şi Alexandra Anghel au cucerit noi medalii pentru România la Campionatul European de lupte pentru seniori de la Bucureşti.

Alexandra AnghelFoto: Inquam Photos / Alberto Groşescu

Kateryna Zelenykh şi Alexandra Anghel, medalii de argint la CE Lupte

Aflată la prima evoluție pentru România, Zelenykh a obţinut argintul la categoria 65 kg.

Sportiva de origine ucraineană a fost învinsă în finală de Irina Kolyadenko (Ucraina), după ce le învinsese pe Taibe Iusein (Bulgaria/preliminarii), Kadriye Aksoy (Turcia/sferturi) și Irina Rîngaci (R. Moldova/semifinale).

  • Kolyadenko cucerește al doilea titlu european consecutiv. Ucraineanca a fost medaliată cu bronz la Mondialele din 2023.
  • Zelenykh (23 ani) are în palmares o medalie de argint la Mondialele U23 (2021) și una de bronz (2022), ambele pentru Ucraina.

Tot vineri, Anghel a urcat pe treapta a doua a podiumului la 72 kg, după ce a pierdut în finală în faţa turcoaicei Nesrin Baş.

Românca le-a învins pe parcursul competiției pe Yuliana Vasileva Yaneva (Bulgaria/preliminarii), Ilana Kratysh (Israel/sferturi) și Anastasia Alpieeva (Ucraina/semifinale).

  • Baş este dublă campioană mondială U23 şi campioana europeană en-titre U23.

România a mai obţinut la Europenele de Lupte o medalie de aur prin Andreea Beatrice Ana (55 kg) și două de bronz la lupte greco-romane: Mihai Denis (55 kg) și Răzvan Arnăut (60 kg).