Eliminată de Spania în sferturile de finală ale Campionatului European de polo masculin, naționala României a pierdut și în fața Muntenegrului, scor 18-11, în primul meci pentru clasarea pe locurile 5-8.

Echipa nationala de polo a RomanieiFoto: Bozo Radic / imago sportfotodienst / Profimedia

România poate termina pe locul 7 la CE de polo masculin

Scorul pe reprize între Muntenegru și România a fost 4-3, 5-3, 4-2, 5-3.

În grupa D, tricolorii au obţinut rezultatele 12-8 cu Olanda, 13-5 cu Slovenia şi 8-7 cu Slovacia. Astfel, au încheiat pe primul loc şi au jucat în play-off, cu Georgia, de care au dispus cu 18-11, obţinând calificarea în sferturi.

Această performanţă le-a adus şi biletul pentru Campionatul Mondial, din 2-18 februarie, de la Doha. Cu Spania, în sferturi, România a pierdut cu 7-24.

În ultimul meci de la Campionatul European, poloiştii tricolori vor juca pentru clasarea finală pe locurile 7-8, în 16 ianuarie, cu Serbia, care a pierdut, tot duminică, disputa cu Grecia, scor 10-12. Muntenegru şi Grecia vor juca pentru locurile 5-6.

Finala Campionatului European va fi jucată de Spania, 7-4 cu Italia, şi de Croaţia, 11-8 cu Ungaria, după semifinalele de duminică.

La ediţia CE din 2022, România s-a clasat pe locul 10.

Competiţia similară feminină s-a încheiat la Eindhoven, cu Olanda încoronată, după 8-7 în finala cu Spania. Bronzul a revenit Greciei (7-6 cu Italia). România a încheiat CE pe locul 14, cu Alina Olteanu autoare a 21 de goluri, pe primul loc în clasamentul marcatoarelor, la egalitate cu Rita Keszthelyi (Ungaria) şi Belen Vosseberg (Germania), anunță News.ro.