Danemarca s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin după ce a învins Muntenegru, scor 26-24, iar Matea Pletikosic s-a plâns de arbitraj la finalul partidei.

Matea Pletikosic (Muntenegru)Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

>> CM handbal feminin: Fosta adversară a României s-a calificat în semifinale – Cum arată duelurile

Matea Pletikosic s-a plâns de arbitraj după Danemarca - Muntenegru 26-24

Pletikosic, centru la Corona Brașov din Liga Florilor, a afirmat că arbitrii Yousef Belkhiri și Sid Ali Hamidi au ajutat echipa gazdă să câștige. Ea consideră că algerienii au luat mai multe decizii în favoarea danezelor și au judecat faze asemănătoare în mod diferit.

„Sunt tristă. Am primit vreo zece eliminări și ce a primit Danemarca? O eliminare? Cum este posibil așa ceva? Cum putem să jucăm un asemenea meci când ele primesc 15 aruncări de la 7 metri și noi 3? Chiar cred că au fost nedrepți. Dar înțeleg, am jucat în Danemarca” - Matea Pletikosic pentru Sport TV2, televiziune din Danemarca.

Și Andrijana Popovic (Buducnost) s-a plâns după meci: „Da, suntem foarte frustrate din cauza arbitrajului. Nu au fost corecți cu Muntenegru”.

În acest meci, Danemarca a beneficiat de 7 aruncări de la 7 metri (5 pentru muntenegrence) și a primit o singură eliminare de două minute (6 de cealaltă parte).

Semifinalele CM de handbal feminin

Franța vs Suedia

Norvegia vs Danemarca

  • Semifinalele vor avea loc pe 15 decembrie în Jyske Bank Boxen din Herning.
  • Finalele (mică și mare) se vor juca pe 17 decembrie în Jyske Bank Boxen din Herning.