David Popovici a câștigat medalia de bronz în proba de 100 metri liber, la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt de la Otopeni și le-a făcut o promisiune rivalilor săi.

David PopoviciFoto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

David Popovici, convins că va veni și rândul său să cucerească medalia de aur

David Popovici a încheiat sâmbătă finala probei de 200 m liber pe locul 4, însă s-a revanșat duminică în finala celei de 100 m liber, unde a reușit să ia bronzul.

În bazinul de la Otopeni, sportivul legitimat la CS Dinamo București a avut un început slab de cursă, dar a recuperat extraordinar în ultimul tur și a completat podiumul.

La final, românul s-a declarat mulțumit de rezultatele obținute la Campionatele Europene de Înot în bazin scurt de la Otopeni și a avut o promisiune pentru adversarii săi.

„Au fost multe valuri. Asta râdeam şi cu câţiva înotători. Cu cel englez şi cu portughezul. Au fost valuri, dar a fost frumos. A fost o cursă rapidă şi mă bucur că am reuşit să urc pe podium.

E tot ceea ce s-a putut astăzi şi în continuare italianul şi francezul sunt mai buni decât mine. Ei m-au bătut şi la Campionatul Mondial în bazin scurt. Dar din fericire o să mai fie o mulţime de concursuri şi de abia aştept să fiu acolo, în faţa lor, când va veni vremea.

Publicul a fost ca întotdeauna, superb! Adică am spus asta şi ieri, cred că e visul oricărui sportiv să concureze acasă şi să aibă atât de mulţi fani. Mă bucur, sper că şi ieri au plecat oamenii fericiţi, pentru că eu unul am plecat fericit aseară. Chiar dacă nu am reuşit să ating podiumul, am reuşit să am un timp foarte bun de care am fost mulţumit. Ăsta e sportul, uneori câştigi, alteori înveţi!” - a declarat David Popovici, potrivit as.ro.