Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (IIHF), după ce americanul Adam Johnson a murit în timpul meciului dintre Sheffield Steelers și Nottingham Panthers.

Hochei pe gheataFoto: Sean Berry / AP / Profimedia

>> Tragedie în hochei - Un jucător a murit pe teren după un duel cu un adversar

Protecțiile pentru gât vor fi obligatorii în meciurile de hochei pe gheață

În vârstă de 29 de ani, a murit pe 28 octombrie după ce a fost rănit la gât de patina unui adversar.

La recomandarea Comisiei sale medicale, consiliul IIHF a hotărât să facă obligatorie, la toate nivelurile competiţiilor sale (inclusiv la Jocurile Olimpice de iarnă şi la Campionatele Mondiale), utilizarea protecţiilor împotriva lacerării gâtului, special concepute în acest scop, scrie AFP.

IIHF nu a precizat data intrării în vigoare a acestei măsuri din cauza întârzierilor în livrarea echipamentului necesar. Forul internațional rămâne în contact strâns cu furnizorii săi pentru a se asigura că aceştia sunt capabili să răspundă cererii mari actuale.

Între timp, IIHF continuă să „recomande cu tărie” tuturor jucătorilor care participă la competiţiile pe care le organizează să poarte protecţii pentru gât.

Protecţia gâtului nu este obligatorie în anumite ligi profesioniste, inclusiv în NHL, care guvernează puternicul campionat nord-american.

În Franţa, protecţiile vor fi obligatorii în meciuri şi antrenamente din 15 ianuarie în Magnus League (masculin) şi Divizia 1 (feminin), a anunţat vineri Federaţia Franceză de Hochei pe Gheaţă, potrivit Agerpres.