​România va debuta la Campionatul Mondial de handbal feminin pe 1 decembrie, dar Cristina Neagu ar putea rata meciul cu Chile, din cauza unor probleme medicale.

Cristina Neagu, in tricoul RomanieiFoto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Cristina Neagu are probleme la genunchi - Diana Lixăndroiu, convocată de urgență

Căpitanul naționalei se confruntă cu probleme la genunchiul drept (leziune corner postero-medial), accidentare suferită în timpul partidei dintre CSM București și Debrecen VSC (Liga Campionilor). Cristina nu a jucat la Trofeul Carpați, competiție câștigată de tricolore.

Neagu se antrenează separat și se va alătura lotului României luni seara, dar probabil va rata meciul cu Chile pentru a nu risca o accidentare înaintea duelurilor cu Serbia și Danemarca (se anunță a fi mai dificile).

CSM Slatina a anunțat că selecționerul Florentin Pera a convocat-o pe Diana Lixăndroiu (18 ani), jucătoare care evoluează pe postul de inter stânga.

La Campionatul Mondial de handbal, România face parte din grupa E, alături de Danemarca, Serbia și Chile. Primele trei clasate se vor califica în Grupa Principală a competiției.

  • România vs Chile / 1 decembrie / ora 19:00 / Jyske Bank Boxen, Herning
  • România vs Serbia / 3 decembrie / ora 19:00 / Jyske Bank Boxen, Herning
  • Danemarca vs România / 5 decembrie / ora 21:30 / Jyske Bank Boxen, Herning.

Marele obiectiv al fetelor noastre la turneul final mondial este o clasare între primele 7 locuri: ar primi dreptul de a participa la turneele preolimpice, iar calificarea la JO 2024 Paris este marele vis din tabăra noastră.

De știut:

  • România este singura naţiune din lume care a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, iar în 2023 va fi pentru a 26-a oară.
  • Campionatul Mondial va avea loc în premieră în trei ţări, Danemarca, Suedia şi Norvegia, între 29 noiembrie - 17 decembrie, cu 32 de echipe naţionale la start.
  • Europa are 16 locuri alocate pentru CM, iar trei dintre acestea au fost ocupate direct de echipele naţiunilor gazdă. Acestora li s-au adăugat Muntenegru, Franţa şi Olanda, în urma clasărilor de la CE 2022.

Lotul României pentru Campionatul Mondial de Handbal Feminin din 2023

Portari: Diana Ciucă (CS Rapid București), Yuliya Dumanska (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Alexandra Dindiligan (CSM București);

Interi stânga: Bianca Bazaliu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Cristina Neagu (CSM București), Claudia Pașcan (SCM "U" Craiova), Diana Lixăndroiu (CSM Slatina);

Centri: Eliza Buceschi (CS Rapid București), Cristina Laslo (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud), Andreea Popa (Dunărea Brăila);

Interi dreapta: Daria Bucur (Gloria Buzău), Alicia Gogîrlă (SCM Râmnicu Vâlcea);

Extreme dreapta: Alexandra Badea (CS Rapid București), Sonia Seraficeanu (CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud);

Pivoți: Nicoleta Balog (Dunărea Brăila), Lorena Ostase (CS Rapid București), Crina Pintea (CSM București).