​Judd Trump traversează o formă excelentă în acest sezon, iar cel supranumit „Asul din Pachet” a obținut calificarea în semifinalele turneului Champion of Champions 2023, după ce l-a învins pe Shaun Murphy, scor 6-4.

Judd TrumpFoto: Colin Poultney/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Snooker: ​Ronnie O'Sullivan, forfait de ultim moment pentru turneul Champion of Champions

Judd Trump, închidere fantastică de masă în meciul cu Shaun Murphy

Aflat într-o situație dificilă în cel de-al șaptelea frame (Murphy pusese deja 55 de puncte pe tabelă), Trump a reușit o închidere fantastică de masă, în care a bifat trei lovituri senzaționale.

Ultima a fost ieșită din comun: locul 2 mondial a introdus bila galbenă și a desprins ultima bilă roșie de mantă, după o lovitură pozițională de excepție (ieșire cu două mante).

Judd Trump, break de senzație la Champion of Champions:

De știut:

  • Judd Trump s-a impus în 24 dintre ultimele 25 de meciuri disputate. El a câștigat în această perioadă English Open, Wuhan Open și Openul Irlandei de Nord.
  • Trump se va duela în penultimul act al competiției cu Barry Hawkins (locul 12 mondial), iar în cealaltă semifinală se vor întâlni John Higgins (locul 11) și Mark Allen (locul 4).
  • În semifinale se joacă după sistemul „cel mai bun din 11” (primul la 6), iar finala o va câștiga primul care ajunge la 10 frameuri.

Champion of Champions are loc în perioada 13-19 noiembrie, la „University of Bolton Stadium”, are premii totale în valoare de £440.000, iar campionul en-titre este Ronnie O'Sullivan (2022).

Prezența în semifinale este recompensată cu £30.000, finalistul primește £60.000, iar marele campion £150.000.