Campioana României la handbal feminin, CSM București, a anunțat luni o lovitură importantă pentru sezonul viitor. Emma Friis, cea mai bună extremă stânga a sezonului 2022-2023, a semnat cu „tigroaicele”.

Emma FriisFoto: Grega Valancic / Sportida / Sipa Press / Profimedia

Emma Friis a semnat cu CSM București – A fost desemnată cea mai bună jucătoare din Final Four în sezonul trecut

În urmă cu trei zile, CSM București anunțat prelungirea contractului Cristinei Neagu, care a semnat o nouă înțelegere valabilă până în 2025.

Campioana României pregătește deja viitorul sezon și și-a asigurat serviciile extremei stânga daneze Emma Friis de la Ikast.

„Cea mai bună jucătoare a Final Four-ului EHF European League 2022-2023, cu 11 goluri din 12 aruncări în finala câștigată de echipa sa. Cea mai bună extremă stânga desemnată de EHF în sezonul precedent și cea mai bună de la campionatul European din 2022, la care a luat argintul cu Danemarca.

Un început foarte bun de Liga Campionilor, cu 33 de goluri în 6 meciuri, cu un procentaj de 76,7%, a treia în topul eficienței dintre primele 20 de marcatoare ale competiției. Acestea sunt doar câteva dintre performanțele Emmei Friis, jucătoarea de 24 de ani care se va alătura la vară lotului lui CSM București.

Daneza de 1,62 metri care sfidează gravitația cu zboruri de pe extrema stângă a semicercului și șuturi care exasperează portarii adverși” – a anunțat CSM București pe site-ul oficial.

„Abia aștept să mă alătur clubului CSM București din sezonul viitor. Este un club cu ambiţii mari și care joacă la nivel înalt atât în campionatul intern, cât și în Liga Campionilor, așa că sunt foarte motivată să fac parte din acest proiect” – a declarat Emma Friis, după semnarea contractului.