​CSM București, campioana României la handbal feminin, a anunțat, vineri, prelungirea contractului cu jucătoarea Cristina Neagu (35 de ani). Sportiva a ajuns la formația bucureșteană în 2017.

Cristina NeaguFoto: Razvan Pasarica / Sport News / Profimedia

Într-o postare pe contul personal de Facebook, formația bucureșteană precizează că noua înțelegere va fi valabilă până în vara lui 2025 (prelungire cu un an a înțelegerii existente).

CSM București și postarea prin care anunță prelungirea contractului Cristinei Neagu

„Clubul Sportiv Municipal București anunță suporterii echipei și pe toți iubitorii handbalului că singura jucătoare din istorie desemnată de IHF de 4 ori cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu, va evolua în continuare în tricoul campioanei României!

Cristina Neagu și CSM București au prelungit contractul pentru încă un sezon. Desemnată de patru ori de federația internațională cea mai bună jucătoare de handbal a lumii, căpitan al Naționalei României din 2016, Cristina Neagu, 35 de ani, evoluează la echipa bucureșteană din 2017.

Născută în Capitală, Cristina a început handbalul la vârsta de 12 ani, la CSȘ Nr. 5 București. Ca senioară a mai jucat pentru HC Activ Ploiești, Rulmentul Brașov, Oltchim Rm. Vâlcea și ZRK Buducnost. Este una dintre cele trei jucătoare din istoria EHF Champions League care a înscris peste 1000 de goluri în cea mai importantă competiție intercluburi.

„Sunt încântată să-mi continui cariera la CSM București și de fiecare dată când intru pe teren dau tot ce am mai bun pentru a ajuta clubul să-și îndeplinească obiectivele. Ne dorim să ne facem fanii fericiți și să ne bucurăm împreună de cât mai multe momente frumoase”, a declarat Cristina Neagu.

Mult succes, Cris!”, este mesajul postat de gruparea bucureșteană.

De știut:

  • Cristina Neagu a fost desemnată de 4 ori cea mai bună handbalistă a lumii (2010, 2015, 2016, 2018).
  • Precedenta înțelegere cu CSM București, valabilă până la finalul sezonului în curs, îi aducea Cristinei Neagu 20.000 de euro lunar, conform gsp.ro.
  • CSM București a cucerit trei titluri de campioană a României cu Cristina Neagu în echipă: 2018, 2021 și 2023.